Dilluns, 29/10/2012
1114 lectures

Halloween o castanyada?

Ara que estem a la volta de la cantonada d'unes eleccions al parlament de Catalunya i una bona part dels catalans volen lluitar per la Independència perquè és el millor pel país, ens podem preguntar: perquè tothom avui en dia parla més de Halloween i no pas de la Castanyada?.

Realment creiem en les nostres costums i tradicions?. Si és així perquè no celebrem la Castanyada i fem cultura de les castanyes, els moniatos i els panallets i deixem de banda les carbasses i el marquèting de Halloween???.

Ja no trobem castanyeres com abans pels carrers de les ciutats, en tot cas trobem a alumnes de diferents centres escolars que fan paredetes de castanyes per intentar recaptar uns quants euros per poder finançar una part del viatge de fí de curs. Si volem fer veure a tot el món que estem capacitats per ser independents, també ens hem de creure de veritat d'on som i d'on venim i no deixar-nos influenciar per tot allò que ens arriba de molt lluny.

La història, diuen els entesos, que és cíclica i qui sap com seran els propers anys que ens toca viure. Però segur que trobarem similituds amb uns quants anys enrera. En plena crisi hem de tornar a recuperar valors d'educació, de respecte, de convivència i de solidaritat que possiblement teníem oblidats. I en el mercat laboral possiblement haurem de retrobar i tornar a exercir oificis artesanals que estan oblidats i que molts dels nostres joves possiblement no coneixen.

Amb tants canvis que la classe política està fent a la societat i amb tantes retallades, ningú no s'ha plantejat que la CASTANYADA és un producte propi del nostre país i que ens l'hem de creure. La CASTANYADA és una tradició, un costum i una manera de ser. Ara que majoritàriament podem consumir menys per disposar de menys poder adquisitiu, no podem creure més en tradicions foranes quan tenim una autòctona que és molt millor i més catalana.

Ja és hora que valorem i creiem en allò que és nostre i que està fet a casa. Iniciatives com la Fira de la Cervessa Artesanal que dissabte es va fer a l'Espelt és una mostra més de que tenim poder de convocatòria i capacitat per fer i organitzar tot allò que ens proposem. Amb independència o sense independència el que està clar és que amb treball, sacrifici, lluita i entrega en allò que es vol fer es poden aconseguir grans fites. D'aquí quinze dies, Igualada tornarà a ser punt d'atracció amb una nova edició del Rec.0 que dona vitalitat a la ciutat, però també perjudica a una part del sector comercial de la ciutat. Caldria buscar ponts i camins per anar plegats perquè tothom estigui molt més satisfet.

Una satisfacció i uns petits plaers que et dona la vida, com que el teu equip aconsegueixi una nova victòria. Llàstima el mal de coll, perquè el cap de setmana ha estat profitós, I dimecres després del partit, celebrarem la CASTANYADA. Vosaltres que celebrareu???.

Altres articles de Manel Burón

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.