TORNAR

27S: les eleccions que faran història

Dia de votació a Catalunya, amb 87.000 anoiencs cridats a les urnes

politica
Diumenge, 27 setembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Avui és un dia històric: avui els catalans introduïm a les urnes el futur del país. Durant el dia d'avui i, sobretot, després del tancament dels col·legis electorals, AnoiaDiari seguirà el minut a minut dels resultats a tots els municipis de la comarca de l'Anoia. L'actualitat més immediata serà a twitter, amb l'etiqueta #AD27S.

86.908 anoiencs tenen cita avui a les urnes, gairebé un 0'5% més que en les eleccions del novembre del 2012. A les 13h i a les 18h es publicaran les dades de participació als comicis, que apunten comptar amb una participació més alta que en les passades.

La participació, un factor clau en aquestes eleccions úniques

El Govern apunta que les eleccions d'aquest 27S registraran un increment en la participació. Ho afirma després de conèixer les sol·licituds de vot per correu, que ha pujat un 60% respecte del novembre del 2012. En total, gairebé 130.000 persones han emès el seu vot des de fora del nostre país.

107.421 catalans que viuen a Espanya han demanat el vot per correu, mentre que al 2012 van ser 63.142. Alhora, pel que fa als catalans residents a fora de l'estat han estat 21.771 els sol·licitants, i fa tres anys van ser 17.614.

Els candidats anoiencs a les llistes

Les candidatures que es presenten a les eleccions tenen, en bona mesura, presència de candidats de la comarca.

Les tres persones que amb tota probabilitat seran al nou parlament català són Martín Rodríguez Sol, veí de la comarca i número 2 a la candidatura d'Unió, i les ja diputades Alba Vergés i Maria Senserrich, que formen part del conglomerat de Junts pel Sí.

L'exalcalde d'Igualada, Manuel Miserachs, ocupa un lloc simbòlic a la llista democristiana, la tanca just abans del president del partit, Josep Antoni Duran i Lleida.


1 Comentaris

j

jaume rdguez enrich

conca de odena

27 de setembre 2015.04:17h

Respondre

Per tots nosaltres I per les generacion futures , avui SI.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.