TORNAR

L'Agència Catalana de l'Aigua dona l'aval a Igualada pel seu pla d'emergència contra la sequera

Un total de 27 municipis han obtingut l’aval i 13 poblacions, en canvi, no podran tirar endavant el seu pla d’emergència.

politica
Dimecres, 10 maig 2023. 19:21. Clàudia Giménez Sanz.

A Catalunya hi ha 64 municipis de més de 20.000 habitants que, han de presentar els plans d'emergència per fer front a la sequera. L'Agència Catalana de l'Aigua ha donat l'aval a 27 municipis (42,2%), entre ells, Igualada, Barcelona i Girona. D'altra banda, ha tombat els de 13 municipis (20%), com Tarragona i Badalona. En termes generals això es tradueix en el fet que el 57,8% no l'han presentat, tenen un informe desfavorable o estan en tràmit.



Segons fonts del consistori, Cerdanyola del Vallès i Figueres encara no han entregat el pla, ja que encara estan en fase de redacció. A més, els plans d'emergència de 22 municipis es troben en aquests moments en tràmit

Actualment, hi ha 495 municipis catalans en estat d'excepcionalitat per sequera, entre ells els municipis de la comarca de l'Anoia. Entre altres mesures, aquests municipis no poden consumir més 230 litres d'aigua per habitant i dia, i tenen reduït en un 40% l'ús d'aquest recurs per a reg agrícola.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.