TORNAR

L'Ajuntament anuncia la "congelació total" dels impostos i taxes a Igualada

Carlota Carner avança que ”ja s’han fet efectives” les ajudes de 750.000 euros als comerços

politica
Dijous, 22 octubre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El batlle igualadí Marc Castells i la quarta tinent de batlle, Carlota Carner, responsable d'Hisenda, ho anunciaven aquest dimecres al matí. Per aquest motiu, en no ser necessària cap modificació, no es preveu un ple extraordinari.

De cara al 2021, el govern de Junts per Igualada ha anunciat la "congelació total" de les ordenances fiscals, les taxes i els preus públics municipals. Segons el batlle Marc Castells "els impostos que els ciutadans han pagat aquest any seran exactament els que pagaran l'any 2021". El batlle explica que aquesta mesura s'ha pres davant la situació econòmica actual, molt difícil.

També avançava el batlle que "en breu s'iniciaran les converses entre els grups municipals per a la confecció del pressupost municipal per a l'any que ve". En relació amb la situació econòmica, Carlota Carner explicava que quan la pandèmia estava en el seu punt més àlgid a Igualada, l'Ajuntament va prendre mesures de xoc i urgents en l'àmbit tributari, que van suposar "una disminució d'ingressos d'1,5 milions d'euros." A més, a causa de la situació sanitària, aquest any l'Ajuntament ha hagut d'afrontar despeses que no estaven pressupostades i que, fins ara, es quantifiquen en 600.000 euros, que s'han destinat a temes com tasques de neteja i desinfecció, adquisició d'equips de protecció o adaptació d'espais i activitats.

Segons Carner, "ha calgut reforçar els serveis socials, que són els que estan a primera línia donant suport i atenció a les famílies i col·lectius més vulnerables". Entre aquestes mesures, citava la contractació d'assistents socials, el reforç del servei d'àpats a domicili i del SAD o les targetes moneder. Carner afegia que "arribem a finals d'anys, però la pandèmia torna a estar molt present, afectant les famílies, els petits negocis, els comerços, bars i restaurants. Per això cal destacar que aquesta setmana s'han començat a fer efectius els 750.000 euros d'ajuts directes al comerç i s'ha començat activar, també, els 100.000 de recursos propis de l'Ajuntament que es destinen a ajuts sectors relacionats amb l'ensenyament i la cultura."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.