TORNAR

Junts exigeix "més concreció" sobre com tramitar les baixes dels treballadors afectats pel confinament de la Conca

politica
Dimecres, 21 octubre 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Esquerra Anoia anunciava aquesta setmana la resolució de la llarga polèmica sobre la situació dels treballadors que no van poder accedir a la Conca les dues primeres setmanes de confinament. Ara, una vegada acordada la solució legal, el grup municipal de Junts per Igualada demana un tràmit senzill per fer-ho efectiu.

Cotxes aturats, a l'entrada de la zona perimetrada, el marçS'ha arribat a un acord amb el govern estatal per reconèixer com "a accident laboral la impossibilitat dels treballadors de fora de la Conca d'Òdena per venir a treballar als municipis confinats", però el grup de Junts per Igualada assenyala que "cal fer algunes consideracions. La primera és que sobta que la diputada Carolina Telechea afirmi que les negociacions s'han fet amb discreció i sense politització mediàtica quan al mes de juny va ser ERC qui va fer una roda de premsa davant la porta de l'Ajuntament d'Igualada anunciant i donant per fet un acord que, tal com s'ha vist, encara era molt lluny de concretar-se." Junts afirma que "la diputada o els responsables d'ERC expliquin a les empreses, als autònoms i als ajuntaments afectats on, com i quan hauran de tramitar aquests certificats, que és el que realment interessa i preocupa els treballadors afectats, molt més enllà que les picabaralles polítiques."

Els junters indiquen que "la setmana passada, Telechea va tornar a anunciar, aquest cop via Twitter, l'acord per resoldre aquesta problemàtica, en una piulada en què interpel•lava directament l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, perquè l'Ajuntament d'Igualada expedís els certificats amb celeritat. No deixa de sorprendre que qui se suposa que ha treballat l'acord no tingui clar que, en aquest cas, siguin els ajuntaments de fora de la Conca els qui hagin d'expedir la documentació."

En el comunicat, afegeixen que "l'Ajuntament d'Igualada i els de la resta de municipis de la Conca d'Òdena afectats pel tancament perimetral ja van tramitar més de mil certificats quan, després de treballar conjuntament i al marge de colors polítics, van aconseguir resoldre el cas dels treballadors que no havien pogut sortir de la Conca per anar a treballar a fora." Des de Junts per Igualada conclouen que "a banda d'anunciar tantes vegades que han aconseguit l'acord o de criticar gratuïtament els alcaldes, No sigui que les traves burocràtiques del Departament de Salut espatllin un bon anunci a algun partit. Demanem, doncs, rigor i concreció."


1 Comentaris

M

Maria

Igualada

21 d'octubre 2020.18:27h

Respondre

S’han convertit en habituals les posades en escena d’ER ... mateix tipus de foto i protocol... després van un seguit d’aplaudiments, likes i repiulades per acabar en les grans proclames... Llegir més repetitives. És una manera de fer i el modus operandi adoptat en altres ciutats també. La mediocritat en política ha crescut i estem veient els seus efectes. Podríeu invertir més en educació i deixar el populisme rufianesc per als de la meseta.
Dit això, Junts i el senyor alcalde ho podrien fer molt millor del que presumeix.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.