TORNAR

L'Ajuntament aprova la connexió d'Igualada amb l'aigua de la Llosa del Cavall

Unanimitat entre els 21 regidors en la votació del conveni amb ATLL

politica
Dimecres, 18 desembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

És un pas decisiu per acabar amb la sobreexplotació de l'aqüífer Carme-Capellades. La ciutat és a punt de culminar un procés que, per diversos motius, s'ha allargat més d'una dècada.

L'embassament, al Solsonès FOTO: turismesolsones.com/A. ColellLa sessió plenària de desembre a Igualada, que va tenir lloc aquest dimarts, donava el vist-i-plau a connectar Igualada amb la xarxa d'Aigües Ter-Llobregat. L'acord votat al ple inclou aprovar el conveni amb l'empresa ATLL pel qual l'aigua de l'embassament de la Llosa del Cavall serà la que arribi a les aixetes dels igualadins. El ple va aprovar per unanimitat "el conveni entre l'Ajuntament i ATLL de subministrament del servei d'abastament d'aigua en alta a Igualada a través de la connexió amb la Llosa del Cavall".

Les obres dels ramals estaven enllestides des de temps enrere, tant el que prové de Masquefa i Piera com el que parteix del propi embassament del Solsonès i que es connecta al dipòsit situat a Òdena, vora la carretera de les Maioles. El projecte, del qual es va començar a parlar a mitjans de la dècada passada, fa un pas endavant amb l'aprovació d'aquest conveni. També és una bona notícia per la salut de l'aqüífer Carme-Capellades, que es troba en una situació de sobreexplotació.


2 Comentaris

j

joan

igd

20 de desembre 2019.16:16h

Respondre

El transvasament d’aigua d’una conca hidrogràfica a una altra no és una bona notícia, per més que alleugi el problema greu de l’aquífer carme-capellades. Una bona notícia seria que no... Llegir més calguessin aquesta mena de solucions.

C

Carles Casanovas i Palop

Castelloli

18 de desembre 2019.11:32h

Respondre

Ens podríeu passar l’Analissi químic?...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.