TORNAR

L'Ajuntament aprova definitivament el tancament de la Ginesta

El vot ha estat aprovat per CIU, ERC i PP i ha rebut els vots en contra de PSC, ICV-EUIA i PxC

politica
Dimarts, 18 febrer 2014. 20:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Ajuntament d'Igualada ha aprovat en el ple d'aquest dimarts al vespre el cessament de l'activitat a la llar d'infants La Ginesta, amb els vots a favor de l'equip de govern (CIU i ERC) , els del PP i els vots contraris d'ICV , PSC i PxC.

Escola Bressol La Ginesta

L'alcalde de la ciutat, Marc Castells ha afirmat que amb aquesta decisió ''la voluntat del govern és optimitzar els recursos'' davant de la baixa natalitat actual i la previsió de descens de la natalitat en els pròxims anys. Castells ha recordat que l'activitat de la Ginesta es traslladarà a l'Espígol, on està suspesa l'activitat i on hi ha 75 places que podran acollir les 60 de la Ginesta. Marc Castells ha afirmat que la decisió ''no és de dretes o d'esquerres, és de sentit comú, ja que no podem mantenir una llar d'infants buida. Fer el contrari seria un acte d'irresponsabilitat en relació a la gestió dels recursos de l'Ajuntament, aportats per tota la ciutadania'' ''Seria molt fàcil gastar-nos els diners que no tenim -ha apuntat Castells-, ''i això no ho farem perquè a l'anterior govern això el va portar on el va portar''

Castells ha afegit que la decisió respon a les necessitats actuals, però que si la natalitat tornava a créixer tornarien a ampliar el nombre de places de llar d'infants, i ''ho farem buscant els recursos i sense que costi un euro a la ciutadania''.

El portaveu del PSC, Jordi Riba, ha afirmat que el seu grup està ''radicalment en contra del punt'' i ha afirmat que amb aquesta decisió ''no millorem en res. Tanquem 115 places d'escola bressol de l'oferta pública i això no es pot considerar una millora. No és una bona notícia''.

Riba ha afirmat que les previsions de reducció de la natalitat fins el 2021, són que es reduirà en un 15% el nombre d'infants, i ha criticat que ''en dos anys el govern de CIU i ERC s'hauran carregat el 40% de les places d'escola bressol municipal''.

Riba ha afirmat que amb la decisió d'aquest dimarts ''s'escriu el darrer capítol de la història del desmantellament d'escoles bressol públiques'' i que darrera d'això ''hi ha un tema de fons ideològic, del fet si es creu o no en el sistema d'ensenyament públic''.

Riba també ha afirmat que tampoc poden ''compartir el criteri del govern des d'un punt de vista territorial, ja que els equipaments han d'estar distribuïts de forma equitativa, i el tancament de l'escola es un greu error des del punt de vista de l'equilibri territorial''.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Joan Agramunt, ha afirmat que tot i estar en contra de les formes a través de les quals el govern de la ciutat ha portat a terme aquesta qüestió, el seu grup està d'acord amb el fons. ''S'han equivocat amb la forma. Ho van anunciar als mitjans abans de parlar amb l'associació de veïns. Hi ha hagut una manca de diàleg absoluta, tot i així hi donarem suport perquè sempre hem pensat que les coses s'han de mesurar''. Agramunt ha afirmat també que ''sempre sap greu tancar un equipament municipal, però tenint present les previsions de baixa natalitat, i del percentatge molt elevat de persones grans al Barri de Montserrat. veiem bé la proposta i compartim el nou ús que es vol donar a l'edifici com a centre de dia''.

Montserrat Mateu s'ha mostrat absolutament en contra de la decisió i ha recriminat al grup d'Esquerra Republicana que doni suport a l'eliminació de places de llars infants públiques. Mateu ha afirmat que la decisió del govern provoca ''segregació escolar'' que perjudica ''l'alumnat més desafavorit', i la cohesió social''.

La regidora ecosocialista ha criticat que es tanqui aquest servei al barri de Montserrat que ''ja se sent prou oblidat i el desplaça a l'extraradi, on cal anar-hi amb vehicle. Això dificulta l'accés a les famílies amb menys recursos''.

Mateu ha afirmat també que no és veritat que no hi ha prou nens per omplir les llars d'infants existents: '' No fan falta nens, fan falta beques''

Finalment, el portaveu de Plataforma x Catalunya, Robert Hernando, ha manifestat el seu vot contrari ''perquè obeeix a una declaració d'intencions. Al govern hi ha certs barris que l'importen poc, allà on té menys vots, i aquest tancament no s'hauria de produir''.

Hernando ha afegit que la decisió del govern representa una ''retallada traumàtica pel barri de Montserrat' i que amb això ''s'està matant poc a poc el barri''.

Finalment, el portaveu d'ERC, Joan Torras ha justificat el seu sentit de vot: ''No estem cofois, però la realitat no la poden amagar. no tenim natalitat i no podem mantenir centres oberts sense que hi hagi nens que els omplin''. ''A ningú li agrada prendre una decisió d'aquestes característiques'' -ha dit Torras- ''i tan de bo en un futur no gaire llunyà haguem de recuperar aquestes places. Això voldria dir que es recuperaria la natalitat i també l'economia''


9 Comentaris

J

Juan

igualada

20 de febrer 2014.13:13h

Respondre

Montserrat, te de donar la rao, me tornat a llegir el meu comentari, i si, es cert, si no tens una mica de imaginació, costa entendre.
Intentarem, explicar-me, millor ,si mes possible.
Els... Llegir més dirigents del Govern Municipal, El Marc Castells, i el Torras, san manifestat, públicament, que son Independentistes de socarrel, amb lo qual amb fa suposar,que si a aquest barris, alçant la estelada, igual, els tal senyors, es repensaran, i no tancaran la Ginesta. ( Defraudar als teus votants, sempre, dol mes.)
Lo de las motos, es molt senzill, tenim diners, per compra motos a la Guardia urbana, pro, hem de tancar un servei, social, per estuviar. Es correcta aquesta política ?
Lo de la Zona peatonal ”dels Castells de Igualada”, tenim també diners, per posar guapa la nova zona peatonal, pro repeteixo, no en tenim, per no haver de tenca un servei com la Ginesta.
Per cert, Montse, no coneixes, mols Castells de cognom, que viuen per aquesta zona.
Mols ciutadans, a aquesta zona, ja li diuen, la ”zona del Castells de Igualada ”
Per cert, un centre de dia, al barri Montserrat, no estaria malament, a mes a mes de la Ginesta.

G

Gent

Igualada

20 de febrer 2014.11:37h

Respondre

Hola Josep,

L’edifici pot tenir unes infraestructures absoltes. Però estic encontra del que dius amb l’equip educatiu, jo hi he portat tots els meus fills allà i sempre estar molt ven cuidats... Llegir més i molt implicats amb la seva feina.
Espero i desitjo que puguin continuar fer la gran feina que estan fent a la llar l’espígol el curs vinent

M

Montserrat

Igualada

19 de febrer 2014.23:30h

Respondre

Juan, he llegit tres vegades el teu comentari i no he entès res de res del que vols dir. No se que tenen a veure el mastil, l’estelada, les motos que son una guapada, els castells d’Igualada, la... Llegir més zona peatonal i el sumate amb tot això que s’està discutint.

Si em permets que et doni un consell, primer serenat una mica, pensa que ens vols dir, i quant ho sàpigues mira d’expressar-te d’una manera més entenedora, ja que sinó es impossible seguir-te

J

Josep d'Orpí

Orpí

19 de febrer 2014.19:04h

Respondre

Sr. Riba: Pregunto¿Ha ont porta vosté els seus fills?.
Hem sembla que els motius ideologics s’els pasa pel ”forro”.

j

josep

igualada

19 de febrer 2014.15:57h

Respondre

aquest edifici fa pena, i el nivell de l’educació que s’hi feia tampoc era el més adient, parlo per quan hi portava el meu fill, no m’agradava gens!!

F

Filomena

Igualada

19 de febrer 2014.13:39h

Respondre

Pel comentari 1.- Sincerament crec que no es desatendre al Barri de Montserrat el fet de canviar una guarderia construïda ja fa molts anys per un modern centre de dia, ja que segons han dit hi... Llegir més pensen invertir bastants diners en la reforma i adaptació que s’ha de fer.

No vull entrar a valorar que és més necessari pel Barri en aquets moments si una guarderia o un centre de dia, però penso que si es fes una enquesta entre els veïns estarien la majoria a favor del centre de dia que es vol fer ara.

Per altre banda penso que ningú pot dir que el Barri de Montserrat no disposa de serveis o almenys ja m’agradaria a mi que el meu barri tingués com te el de Montserrat: un casal cívic, un camp de futbol, unes pistes de petanca, una pista poliesportiva al mig mateix del barri, un parc infantil que és sens dubte el millor que hi ha en tot Igualada, una escola, un supermercat a tocar i esta a un pas de l’estació de tren, de la d’autobusos i de l’ambulatori. Si a tot això hi afegim que ben aviat podrà disposar també d’un nou centre de dia, i encara hi ha algú que es queixa que esta desatès, no se que hauríem de fer els que vivim en segons quins altres barris de la ciutat.

Potser es ben be alló que mai es valora prou el que un te.

J

Juan

igualada

19 de febrer 2014.13:06h

Respondre

Jo crec, que la única manera, de conservar las millores fetes en els darrers anys, als Barris Montserrat, i Fatima, es aixecar un mastil molt alt a la entrada de aquest barris, i penjar la... Llegir més ”estelada” , (la senyera, no val, en aquest cas , a de ser ”la estelada” ) o que tots els ciutadans que i viuen, es passin a ”sumate”
Al Sr Alcalde de Igualada, i al seu, soci de ERC, Sr Torras, els i encantant las ”estelades”, segur que es repensaran.la decisió de tancar la ”Ginesta”!!!!
( Las motos, son una guapa-da, i la zona peatonal ” Dels CASTELLS de Igualada ”, quedara mol ”guai”.)

U

Un Familia

Igualada

19 de febrer 2014.10:07h

Respondre

Quin equip de govern pública i una llar d’infants en un sector determinat de la ciutat? I qui era l’equip de govern que va desatendre la llar d’infants del barri de Montserrat “la... Llegir més ginesta” que té unes infrastructures totalment absoltes? Quins són els partits que van vetlla pels barris Fàtima i Montserrat( quant no hi havia eleccions)?

B

Barris tambe som Igualada

19 de febrer 2014.05:40h

Respondre

Sempre tot es culpa dels que hi havien abans. I en nom de l’economia clop .lde falc als Barris. Un ajuntament No ha de guanyar diners sino crear serveis amb el millor repartiment possible. I aquest... Llegir més Castells te clar a on i a qui ha de repartir i a qui no. Per ell Montserrat i Fatima no existeixen. Mes ben dit: fan nosa
.Per cer, penos el paper de Erc i mes penos ,encara ,el paper del Sr. Torras. El que traguen per un sou.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.