TORNAR

L’Ajuntament de Calaf aprova el Codi de conducta d’alts càrrecs i bon govern

El GIC va votar en contra i emplaça al govern a ”dur-lo a terme abans d’aprovar-lo”

politica
Dijous, 10 novembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'aprovava amb set vots a favor i tres en contra en el ple celebrat dilluns. El Codi es donarà a conèixer de manera íntegra a la ciutadania amb la seva publicació.

En la sessió del ple ordinari d'aquest dilluns 7 de novembre es va aprovar, amb set vots a favor del Junts per Calaf-AM i Convergència i Unió, i tres en contra del Grup d'Independents per Calaf, el Codi de conducta d'alts càrrecs i bon govern en referència a la Llei de transparència. Es tracta d'una declaració d'intencions per part de totes les persones que formen part o estan vinculades al consistori per vetllar per al bon funcionament i la transparència de l'ens.

La  fotografia de la sessió plenària de dillunsEl codi ètic és un dels punts de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que insta a adoptar mecanismes que aprofundeixin en el concepte de bon govern i l'apropament entre les institucions i la població a partir del govern obert.

El Codi va ser aprovat amb set vots a favor, cinc de l'equip de govern i dos de CiU, i tres vots en contra del GIC. El document és una declaració d'intencions per tal que les persones que formen part de l'Ajuntament o hi estiguin vinculades vetllin per al correcte funcionament i la transparència en les accions del consistori. Per tal que es digui a terme, els treballadors i càrrecs electes del consistori s'hi han d'adherir individualment. L'equip de govern i el grup de l'oposició del CiU sí que s'hi van adherir, mentre que l'altre grup de l'oposició, el GIC, no s'hi ha volgut adherir argumentant que "abans d'aprovar un codi de conducta cal dur-lo a terme".

El Codi de conducta d'alts càrrecs i bon govern així com la Llei de Transparència es proposen assolir tres objectius: recuperar la confiança dels ciutadans envers la gestió pública i la política, facilitar i promoure el retiment de comptes, i garantir l'ètica dels gestors públics i governants. El Codi es publicarà pròximament per tal que tots els ciutadans puguin accedir al seu contingut.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.