TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada aprova una moció de Poble Actiu per promoure l'ús del català al consistori

Entre altres punts la moció també rebutja qualsevol atac que pugui rebre el model d’immersió lingüística escolar

politica
Dimecres, 5 octubre 2022. 13:06. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament d'Igualada va aprovar, en el marc del ple ordinari de setembre, una moció presentada pel grup municipal de Poble Actiu en defensa de la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i el català. La moció implica adherir l'Ajuntament d'Igualada a la campanya "Tots som referents lingüístics. No t'excusis!", impulsada per la Plataforma per la Llengua, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), USTEC-STEs i la Intersindical-CSC.

Poble Actiu va portar al ple aquesta moció "per promoure l'ús del català davant la "regressió de l'ús social de la llengua des de fa anys com a conseqüència de la persecució judicial contra la immersió lingüística, la manca de canals, continguts i referents audiovisuals en català i la manca d'ús per part del jovent".

La moció preveu que l'Ajuntament d'Igualada faci, com a mínim, un comunicat anual adreçat a tots els professionals de l'ajuntament "per tal de recordar el compromís del consistori amb la llengua catalana, així com la importància de l'ús del català per part del personal en totes les seves comunicacions", com han explicat des de la formació municipalista. Amb aquest text, l'ajuntament igualadí també es compromet a promocionar el català en tots els àmbits i activitats que impulsa o col·labora.

En la moció també es rebutja qualsevol atac que pugui rebre el model d'immersió lingüística escolar i l'ajuntament es compromet a acompanyar les escoles de la ciutat en la defensa del català com a eina clau per a la cohesió social i la igualtat d'oportunitats.

La regidora de Poble Actiu, Neus Carles, va assenyalar que "la immersió lingüística ha demostrat que pot ser un model d'integració i cohesió social eficaç i ha aconseguit amb cert èxit establir el català com a llengua vehicular a les escoles, apresa per tot l'alumnat de tots els orígens. La campanya "Tots som referents lingüístics" planteja no només una acció institucional sinó també qüestiona a la gent que canvia de llengua en funció de qui és la persona interlocutora. La campanya ha llençat preguntes com "Vols l'escola en català, però al bar de baix parles en castellà?" per qüestionar-se quin ús fem de la llengua catalana en funció de qui és l'interlocutor."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.