TORNAR
PUBLICITAT

Comencen les obres del nou pàrquing gratuït de l'Asil

Marc Castells anuncia 500 noves places en els mesos vinents

politica
Dimecres, 28 setembre 2022. 18:26. Redacció AnoiaDiari.

Acompanyat per dos representants dels sectors comercial i industrial de la zona –Joan Gabarró de Fitex i Batista Tort de l'empresa Sita Murt– el batlle d'Igualada, Marc Castells, ha anunciat aquest dimecres en la compareixença setmanal del govern municipal, l'inici de les obres de la nova zona d'aparcament gratuït de l'Asil, on s'ubicaran 150 places d'estacionament de zona blanca i zona taronja, unes noves places gratuïtes que "afavoriran la rotació d'estacionament a la zona i donaran resposta a les demandes dels comerciants, veïns i usuaris dels serveis i escoles de la zona que reclamaven un increment de places i de rotació en l'aparcament", han assenyalat fonts del govern igualadí.

Marc Castells ha explicat que "aquest nou espai sumarà 150 noves places gratuïtes que afavoriran la dinamització comercial de la zona i l'accés a serveis com la tramitació de DNI, familiars dels avis de l'Asil, assistència a fires i esdeveniments a l'Escorxador, a l'Escola Pia i a les empreses de l'entorn", afegint que "servirà per fer un important impuls de dinamització comercial a la zona, afavorint que els compradors puguin trobar un espai on poder estacionar, pròxim a la zona de comerços i serveis, i puguin desplaçar-s'hi a peu". Amb aquest nou espai "s'evita també la contaminació que es produeix quan els vehicles donen diverses voltes abans de trobar un espai on aparcar, ara saben que tindran un aparcament directe en aquest nou espai".

Des de l'Ajuntament d'Igualada remarquen que "un estudi dels hàbits dels compradors que trien Igualada per fer les seves compres, realitzat per la Diputació de Barcelona, detalla que el 80% dels compradors de fora de la ciutat ho fa a l'Eix de l'Avinguda Balmes i, d'aquests, un 50% es desplaça després al centre de la ciutat". En aquest sentit, Marc Castells assenyala que "és important que hi hagi places d'aparcament en aquesta àrea que rep el gruix principal de compradors de la nostra ciutat".

Per la seva banda, Joan Gabarró, de Fitex, ha mostrat la satisfacció amb aquesta millora i ha explicat que "dona resposta a una llarga demanda del sector de les botigues de fàbrica que necessitaven espai on poder aparcar per aquells compradors de fora de la ciutat". Gabarró ha destacat també que és una millora importantíssima també per "poder promocionar la zona i aconseguir que vinguin noves botigues que fins ara no es plantejaven poder ser en aquesta via comercial, ja que hi havia una manca important de zona d'estacionament".

 Al seu torn, Batista Tort, de l'empresa Sita Murt, ubicada en aquesta zona, ha declarat que a banda de la botiga ells tenen les oficines en aquesta zona i són coneixedors d'un entorn "que aglutina molts comerços, serveis com ara la policia on s'han de fer tràmits i també l'Asil i l'escola Pia, tot això provocava una manca d'aparcament espectacular" Ara, ha afegit Tort, "s'ha trobat la manera que això se solucioni, que es dinamitzi la zona i per aquest motiu estem molt agraïts".

Marc Castells ha destacat que la Diputació de Barcelona subvencionat el 100% del cost de l'obra, que també contempla una millora en l'accessibilitat, ja que es remodelaran les voreres de tot l'entorn de l'espai, fent-les accessibles i més amples. A més a l'interior s'hi plantaran més de vint espècies diferents d'arbres i arbustives per convertir la zona en un nou espai verd funcional pel barri.

Més de 2.000 places d’aparcament gratuït

Marc Castells ha assenyalat que aquest "és un model d'èxit a tots els barris on s'implanta. Al barri del Poble Sec, per exemple, les zones d'aparcament gratuït han solucionat la manca d'aparcament i el que és més important ha dinamitzat comercialment tot el seu entorn" i ha remarcat que el seu equip "continua amb l'aposta per fer d'Igualada un centre comercial a cel obert, facilitant l'aparcament en zones properes al centre i promovent els desplaçaments a peu des d'aquests punts."

En aquest sentit, el batlle igualadí ha anunciat que en els mesos vinents el govern preveu ampliar l'oferta d'aparcament gratuït amb cinc-centes noves places que faran que se superin les dues mil places a la ciutat.


1 Comentaris

maria-helena-tarrats-alonso

Maria Helena Tarrats Alonso

Igualada ( Les Comes)

7 d'octubre 2022.16:03h

Respondre

Fomentar i millorar el transport public entre Igualada i la ciutat comtal hauría de ser una prioritat per l ajuntament.
La linea d autobusos entre Igualada i Barcelona ha de millorar... Llegir més notablement.
Més autocars a les hores punta, més parades a la ciutat d Igualada.
Estudiants universitaris, treballadors pateixen dia a dia les deficiencies d aquest servei.
Places d aparcament a l Asil, son perfectes sobretot per un barri amb moltes dificultats per aparcar i que ademés alberga la Comisaria de la Policia Nacional on es realitzen molts trámits administratius de les persones.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.