TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada, citat pel Govern pels desequilibris financers

Marc Castells: 'Hem d’aconseguir enfortir els ingressos i reduir els deutes'

politica
Divendres, 29 juliol 2011. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dijous els Departaments de Vicepresidència i Economia van citar 55 ajuntaments ja que, tenint en compte les dades públiques de què disposaven, s’havien detectat importants desequilibris financers. A la reunió, el govern va demanar als municipis un esforç suplementari per quadrar el pressupost.

Amb el símil ‘sou com un excursionista amb una gran motxilla (deute) i les cames febles (ingressos)’ el govern va plantejar eines per procurar sortir dels desequilibris.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va declarar que l’equip de govern està ‘agraiït per l’interès i l’ajuda de la Generalitat, perquè en una situació complicada com aquesta és important sentir-se acompanyat i tota ajuda és benvinguda. Seguint el símil, hem d’aconseguir enfortir les cames -ingressos- i anar buidant la motxilla -deute’.

Més Ajuntaments amb inestabilitat econòmica

En total, són més de 40 els municipis que tenen un endeutament per sobre del màxim permès per l'Estat que, tot i que fins ara estava al 110%, s'ha reduït al 75% per al 2011. A banda d’Igualada, a la reunió amb la Generalitat també hi van assistir Cunit, Sitges, Tossa de Mar, Moià Mollerussa, Igualada, Sant Feliu de Codines, Gironella, Teià, Premià de Mar, Argentona i Sant Andreu de Llavaneres.

Marc Castells va afirmar que, si bé l’Ajuntament està en una situació complicada, afortunadament no és crítica. L’alcalde va explicar que, de moment, ‘treballem de cara al setembre, elaborant un pla de viabilitat que eviti que la situació empitjori’.

El govern va suggerir eines als municipis, entre les que destaquen fer plans de sanejament, un màxim rigor amb els pressuposts, un ajustament de la despesa i la recerca de fonts d’ingressos. En definitiva, la Generalitat va proposar als Ajuntaments que augmentin els impostos i es plantegin la necessitat de reduir serveis o mancomunar-se amb altres municipis.


13 Comentaris

M

MIQUEL

IGUALADA

1 d'agost 2011.10:30h

Respondre

crec que el poble necessita la veritat, volem i exigim les coses clares.

T

Tomàs Guasch

31 de juliol 2011.20:36h

Respondre

Sentinto molt Pere, no estic d’acord amb tu...el departament de comunicació segur que ha retallat despeses...i no sé ben bé de quins càrrecs de l’ajuntament parles...

i

igualadí

30 de juliol 2011.18:47h

Respondre

Aymamí, on ets ?

M

Maria

Igualada

30 de juliol 2011.08:58h

Respondre

Mira Alex, tenint en compte que una es afeccionada al twitter, vaig rebre ahir a la tarda una piulada que pot posar una mica mes de llum sobre els sous que estem discutint i es ni mes ni menys que un... Llegir més informe oficial del secretari de l’ajuntament, per tant feta per una autoritat, imparcialment i disposant de tota la documentació necessària,

En aquesta informe, el secretari xifra la despesa en càrrecs de confiança de l’antic ajuntament en 904.326,56 euros en lloc dels 359.200,00 que diuen els del PSC

Si vols trobar aquesta informació que sembla que va ser donada en una roda de premsa que va fer ahir a la tarda l’alcalde Marc Castells a tots els mitjans d’informació, entra a la pàgina www.marccastells.cat

P

Pere

Igualada

30 de juliol 2011.02:01h

Respondre

Somhi!!!. Càrrecs de confiança de l’entesa 2007-2011. A part dels dos càrrecs a l’ajuntament, càrrecs de confiança dels partits, exepte CIU, més persones contrectades per l’àrea de... Llegir més comunicació ( emissora municipal i Conca T.V.). Van sortin els números??.

E

Ester Vich

Igualada

30 de juliol 2011.01:20h

Respondre

El gran gestor del Jordi Aymamí, un crack, però va ser el que van decidir els igualadins, per tant, la culpa no és d’ells. La culpa és de qui el va votar.

M

Merce

Ig

30 de juliol 2011.00:51h

Respondre

L’estupides humana no té límits. Qui ha fotut el pais enlaire??? Hem de criticar aquests nouvinguts? i els que han manat fins ara que?, ja no tenim memoria...

P

Pau

Igualada

29 de juliol 2011.21:04h

Respondre

Les dades que diu la Maria (comentari 3) no deuen ser pas falses, són del propi secretari (càrrec extern a qualsevol formació política) de l’Ajuntament. Per què ens enganya el sr.Jordi Riba ?... Llegir més Es pensa que som imbècils ?

i

igualadí

29 de juliol 2011.20:38h

Respondre

I en Riba que n’opina d’això ? No en parla ?
Quan dieu que va costar aquell pont del barri de Fàtima, sí sí, aquell que fa el mateix servei que l’altre situat a 200 metres ?

À

Àlex

Igualada

29 de juliol 2011.19:25h

Respondre

Maria, jo ja no sé que creure’m. Sembla que estàs molt al corrent, ens podries dir qui eren els 7 càrrecs de confiança del govern de l’entesa, posaria molta llum a aquest assumpte i sabriem... Llegir més si eren dos, eren set, eren tres...

M

Maria

Igualada

29 de juliol 2011.17:42h

Respondre

Marc, tu també et creus el que diu el Jordi Riba?, mira ahir ja vaig fer un comentari en el que deia que m’havien dit amb certesa 100x100 que els sous dels nous regidors i càrrecs de confiança... Llegir més es reduïen en 674.000 euros amb respecte al govern anterior i si el càlcul es fes només en el primer any 2007 - 2011 l’estalvi seria de 189.000 euros.

Clar si tu fas cas del que diu el Sr. Riba i el PSC a La Veu de l’Anoia potser es la conclusió que en treus, però es que el PSC a l’hora de comparar nomes col-loca en el seu govern dos càrrecs de confiança de l’any 2007 al 2011 quant en realitat tots sabem que en tenia 7. Perquè no inclou el sou dels altres 5 càrrecs de confiança que van tenir de l’any 2007 fins a finals del 2010?, potser perquè llavors no li sortirien els números que el sr. Riba volia, però d’això a casa meva en diuen enganyar i la mentida no la podem tolerar.

Tots sabem que a més dels càrrecs de confiança que hi havia a l’ajuntament aquets darrers quatre anys, hi havia també els càrrecs de confiança que treballaven pels partits (menys per CiU que hi va renunciar) i que pagàvem també nosaltres, perquè no els inclou el sr Riba en el seu càlcul?.

La situació econòmica que van deixar els socialistes a l’ajuntament es d’escàndol i no es d’estranyar fent el números un senyor que fa els números com els fa, i que encara no fa tres mesos presumien de tenir la contabilitat plenament controlada i positiva, per això es van permetre el luxe de fer el pont de Fàtima, el parc del Barri de Montserrat, la plaça de les tortugues, les aceres del Passeigs Verdaguer, el parc de Catalunya, gastar dos milions d’euros pel projecte del Wol Trade Center etc. etc., coses que pagarem tots nosaltres durant molt temps i que ens tenen del tot hipotecats.

Repeteixo, el pitjor que una persona pot fer es enganyar als altres, amb la mentida no es va al lloc. Que en prenguin bona nota els senyors del PSC i el seu cap de llista el Sr. Riba, sobretot si volen ser creïbles de cara al futur

T

Toni

Igualada

29 de juliol 2011.13:44h

Respondre

siusplau! prou de fer demagògia! és veritat que s’han apujat els sous (recordem que només una regidora cobra un sou complet i que sols un altre cobra una mitja jornada), i jo crec que no l’han... Llegir més encertat, però havent-hi un govern amb majoria convergent no és d’estranyar.

I per altra banda cal dir tota la veritat, la despesa total en sous dels regidors baixa més de 100.000€!!

Potser no acaben de predicar amb l’exemple però tampoc s’ha de dir que no estiguin prenenent mesures correctes i que ajuden a fer front a la crisi.

M

Marc

Igualada

29 de juliol 2011.13:24h

Respondre

Quina paradoxa, avui llegeixo que el govern de CIU-Erc es gastarà 50.000 euros més en sous. I després el Castells diu que hi ha desequilibri financer.! Perquè no predica amb l’exemple i tira... Llegir més enrere aquest augment dels sous dels seus regiors.?

Que no ens enganyi..

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.