TORNAR

El Consell Comarcal aprova les retribucions als consellers, portaveus i grups polítics

El règim de sessions es realitzarà amb una periodicitat mensual l'últim dimarts de cada mes

politica
Divendres, 29 juliol 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els consellers de la institució comarcal van reunir-se ahir en un ple extraordinari per fixar la quantitat econòmica de les indemnitzacions, assistències i retribucions amb dedicació parcial o exclusiva, així com les aportacions destinades a grups polítics. En la sessió també es van nomenar els membres de la junta de govern, es va determinar el règim de sessions i les compensacions econòmiques als grups polítics i consellers.

El ple extraordinari d'aquest dimecres va ser l'últim abans de les vacances d'estiu

En la sessió plenària d'aquest dimecres, es van assignar, als membres corporatius del Consell Comarcal, les retribucions en funció de la dedicació. Xavier Boquete, president de la institució, va informar que ‘l’estalvi que es planteja és de més de 72.000 euros,' en concret un 16’99% respecte del mandat anterior.

No obstant això, els portaveus dels diferents grups polítics van expressar la seva posició en referència a les retribucions assignades. Pel que fa això, ICV-EUiA, representat per Antoni Lloret, va sol•licitar que ‘es reelaborin les quantitats i es redueixin a la meitat –exceptuant les del president-, la qual cosa significaria un gest de simbolisme cap a la ciutadania, i és que els polítics hem de ser els primers a donar exemple’. Per la seva banda, PxC va denunciar que el Consell de l’Anoia sigui el que té els sous més alts de la província de Barcelona quan, segons va explicar, ‘és una de les comarques amb més atur’.

En referència a les retribucions, en el ple es aprovar que la jornada completa representa un sou de poc més de 36.500 euros bruts anuals. Les indemnitzacions per l’assistència als òrgans col•legiats arriba, pel que fa als plens de la corporació, a 190 euros per sessió. Pels conselleres de les comissions informatives, les indemnitzacions seran de 47’50 i, pels de la junta de govern, de 237’50. Pel que fa a la junta de portaveus, la xifra és de 380 euros. Per últim, la compensació econòmica als grups polítics serà de 114e/mes per grup i 57e/mes per conseller.

També en relació amb els sous, el grup del PP va apuntar que, si bé està d’acord amb la rebaixa del 5% en les indemnitzacions, no li sembla correcte que CiU-ERC hagi augmentat els membres de la junta de govern (de 5 passa a 6). De fet, en el ple extraordinari, es van nomenar aquests membres: Jordi Calpe (ERC), Jaume Guixà (CiU), Santi Broch (CiU), Àngel Soteras (ERC), Ma Josefa Aubanell i Jaume Riba.

El grup del PSC va mostrar el seu acord davant les retribucions justificant que ‘la feina ha d’estar remunerada, i n’hi ha molta’ però va avançar que exigiria resultats. Per contra, va fer públic el seu desacord, així com el PP, amb el consell de presidència.

La primera tinent d’alcalde de Capellades renuncia al càrrec

Xavier Boquete va anunciar que la regidora de CiU de l’Ajuntament de Capellades, Anna Ma Sánchez Carrero, va fer pública la seva renúncia al càrrec i que, per tant, deixava de formar part del Consell Comarcal des d’aquest dimecres. Anna Ma Sánchez ocupa la primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Capellades, encapçalat per Marcel•lí Martorell.

L'organigrama dels consellers queda estructurat de la forma següent:

PROMOCIÓ COMARCAL I NOVES TECNOLOGIES

Vicepresident 1er JORDI CALPE I CARBONELL

TURISME I COMERÇ Mª Josep Aubarell i Cruz

CONSUM Miquel Archela i Gil

PROMOCIÓ ECONÒMICA Josep Centellas i Armenté

PRESIDÈNCIA, RÈGIM INTERIOR, HISENDA

Vicepresident 2on JAUME GUIXÀ I SOTERAS

PRESIDÈNCIA Raül Parramón i Junyent:

RÈGIM INTERIOR Josep Parera i Tor

HISENDA Jaume Riba i Bayo

RELACIONS INSTITUCIONALS Jaume Guixà i Soteras

SERVEIS TERRITORIALS

Vicepresident 3er SANTI BROCH I MIQUEL

OBRES: Santi Broch i Miquel

INFRAESTRUCTURES I SERVEIS COMARCALS: Òscar Labraña i López

MEDI AMBIENT I PREVENCIÓ INCENDIS Lourdes Oliveras i Vives

MOBILITAT I MEDI NATURAL Jordi Pont i Gassó

SERVEIS PERSONALS

Vicepresident 4art ÀNGEL SOTERAS I LARGO

CULTURA, ESPORTS, SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ Rosa Hernández i Valls

EDUCACIÓ Carles Castro i Taboada

JOVENTUT

COOPERACIÓ, DESENVOLUPAMENT, IGUALTAT I Jordi Barón Escriche

INTEGRACIÓ

ACCIÓ SOCIAL I CIUTADANIA Jordi Batalla i Preixens

SALUT PÚBLICA: Mª Antònia Trullàs i Povedano


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.