TORNAR
PUBLICITAT

L’Ajuntament d’Igualada dóna suport unànime al Tren Gran

El govern de la ciutat es posiciona per primera vegada sobre el tema

politica
Dimecres, 14 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple d’aquest dimarts es preveia curt i tranquil però les diverses mocions presentades per grups de l’oposició van allargar-lo tot generant debat al voltant de diferents temes i una incidència va obligar a expulsar un assistent del públic. Tot i les discrepàncies habituals, en els temes centrals del ple, els partits es van posar d’acord, de fet van entonar al uníson la defensa de l’Eix Transversal Ferroviari.

Juan Casares és obligat a marxar de la sala

El Ple de dimarts

La moció per donar recolzament a l’Eix Tranasvarsal Ferroviari es va fer esperar fins al final de la sessió plenària però tots els partits del consistori van afegir-se al document presentat pel PSC tot defensant la necessitat que té la comarca d’aquesta infraestructura. Des de les declaracions de Ricard Font, director general de transports de la Generalitat, aquesta és la primera vegada que el govern de la ciutat es pronuncia sobre el tema.

La moció contempla, en primer lloc, el suport de l’Ajuntament d’Igualada dóna al desenvolupament de l’Eix Transversal Ferroviari tot prioritzant el ramal de connexió d’Igualada amb Barcelona. També proposa la creació d’una Taula Unida amb els diferents agents socioeconòmics de la comarca per promoure el desenvolupament d’aquest projecte i consensuar l’estratègia a seguir per defensar la seva necessitat. Finalment, la moció preveu traslladar aquest acord als municipis veïns, al Consell Comarcal i a la Generalitat de Catalunya.

Joan Agramunt, portaveu del PP, va proposar afegir-hi una clàusula demanant que, en la mesura del possible, s’aprofités el traçat actual d’Igualada a Barcelona per abaratir costos i accelerar els processos de licitació. La resta de grups de l’oposició van manifestar la necessitat inequívoca que té la comarca de millorar les seves connexions i el dèficit històric que té l’Anoia en quant a comunicacions.

Al seu torn, Marc Castells va explicar, tal com ja havia fet la diputada convergent Maria Senserich, que les paraules de Font havien estat ‘mal interpretades’, va apel·lar a la prudència tot recordant el deute heretat del tripartit i va apostar, com va fer l’històric dirigent de CDC, Francesc Homs, en la seva visita a Igualada, per la cooperació públicoprivada alhora de poder tirar endavant la infraestructura. Per acabar, Castells va fer un cant a l’esperança i va recordar que ‘si anem tots junts al final ho aconseguirem’.

Centre d’Innovació per simulació en l’àmbit salut

Es tracta del primer pas oficial per fer possible l’edifici ‘4D Health’ que serà una realitat el juny del 2013. Tots els grups del consistori van aprovar a favor d’aquest projecte que, van dir, ‘és un projecte de ciutat’.

El punt més conflictiu

El punt més debatut va ser, sens dubte, la moció que el grup municipal d’ICV va presentar en motiu del Dia Internacional de la Dona Treaballadora. L’exposició de Montserrat Mateu no va convèncer ni a CiU ni als populars que van acusar-la de fer partidisme a través de les mocions. Durant el debat de la moció, a més, es va produir un incident que va acabar amb l’expulsió d’un membre del públic, l’exregidor ecosocialista Joan Casares que va interrompre el debat en el sí del ple. Finalment la moció va ser rebutjada amb els vots favorables d’ICV i PSC, els vots en contra de CiU, PP i PxC i l’abstenció d’ERC.

Altres punts del ple

En el ple d’aquest dimarts es van aprovar altres aspectes com la modificació del reglament d’unions estables de parella a Igualada i dues mocions de PXC, una contra l’ablació genital femenina i l’altra per trobar solucions als afectats per les accions preferents.


5 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

15 de març 2012.18:55h

Respondre

La meva opi sobre el tema:
http://aqualata.wordpress.com/2012/03/15/el-ple-de-lajuntament-cada-dia-mes-emocions-noves-avui-va-de-tren-gran/

j

joan

Igualda

14 de març 2012.16:13h

Respondre

ja era hora de que és parlés d’un tema important.

R

Robert

Igualada

14 de març 2012.14:28h

Respondre

Felicitats s tots cal unió per reclmara el tren rapid. I un reocneixement per l’oposició constructiva del PSC, ja que he lleguit que aquesta és una proposta que va venir del Jordi Riba.

J

Josep María

14 de març 2012.11:44h

Respondre

Si Convergencia no vol la Zona Franca el tren NO es fará mai. Sembla mentida quina poca visió o quines ganes d´enganyar al personal. Un altre questió: Sr. Agramunt documentis si us plau. Voste va... Llegir més de bona fe i d´estalvi i es d´aplaudir pero el traçat actual , per desgracia, no es pot aprofitar. Es el mateix del carrilet de tota la vida - de les Garrac de carbó- amb petites modificacions d´algunes curves que es van fer quan es van implantar els automotors.

La concepció es per baixa velocitat i encara que hi posesin convois d´alta NO es podrien fer funcionar perqué descarrilarien. Les unitats actual ja donen mes velocitat de si de la que realment van pero no s´hi poden posar! Surten del traçat.

M

Maria

Igualada

14 de març 2012.10:15h

Respondre

La senyora Montserrat Mateu no està a l’alçada que li correspon com a representant del poble. Li manca molta educació. L’any passat en la Cantata va aprofitar l’acte per fer campanya en... Llegir més contra del Govern, no era el moment. Els pares anavem a veure als nostres fills no pas a escoltar la seva amargura. No ha superat està fora del Govern. Ah! I quan li aguantin la porta dongui les gràcies siusplau.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.