TORNAR

L'Ajuntament de Montbui, per unanimitat contra la LRSAL

Va sumar-se de forma unànime al recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local

politica
Dimecres, 5 març 2014. 21:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament de Montbui va aprovar divendres passat en Ple Extraordinari sumar-se de forma unànime al recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL). Aquesta llei té dos objectius essencials: anar contra l’autonomia local i promoure la privatització dels serveis. En definitiva, capgira l’esperit de la feina dels ajuntaments.

Votació per unanimitat contra la LRSAL

L’alcalde Teo Romero va explicar que “és un clar atac contra el municipalisme. La LRSAL trenca el model d’atenció pública de proximitat i fa que els Ajuntaments perdin la capacitat de prestar molts dels serveis que ofereixen actualment a la ciutadania. Fins i tot ajuntaments i alcaldes del PP estan en desacord amb aquesta llei. La dreta està fent un aprofitament del moment de crisi per implantar ideología”

La llei, que va entrar en vigor el 31 de desembre passat, imposa que en un termini de cinc anys la Diputació de Barcelona passi a gestionar els serveis sanitaris que fins ara prestaven els ajuntaments. D’aquesta manera, els consistoris només s’encarregaran de la protecció de la salubritat pública i de tot allò relacionat amb els cementiris i els serveis funeraris. De la mateixa manera, àrees com els serveis socials, salut i educació que fins ara prestaven els ajuntaments, els hauran d’assumir la Diputació en un màxim de dos anys.

S’ha de tenir en compte que els consistoris municipals representen un 13 per cent de la despesa pública estatal, davant del 53 per cent que representa l’Estat. Amb només aquest reduït percentatge, els ajuntaments presten serveis d’atenció a les persones grans, serveis a persones dependents, ensenyament a infants de 0 a 3 anys o bé el manteniment d’espais esportius, socials i culturals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.