TORNAR

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt congelarà els impostos i les taxes per al 2010

politica
Dimarts, 24 novembre 2009. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt congelarà els impostos i les taxes que s’aplicaran el 2010, tenint en compte la situació de crisi econòmica que s’està vivint. El punt es va aprovar en el Ple ordinari del 12 de novembre i va rebre els vots favorables de l’equip de govern de CiU i dels dos partits de l’oposició, PSC i ERC. L'Ajuntament, però, ha desestimat que el pagament de l'IBI pugui ser fraccionat, tot i que afirmen que procuraran que així es faci a partir del 2011.

L'ajuntament de La Pobla de Claramunt

L’alcalde, Santi Broch, va explicar que respecte l’Impost de Béns Immobles, el que es coneix com la contribució, es va demanar a l’ens que s’encarrega de la recaptació la possibilitat de pagar-lo fraccionat però s’ha desestimat la petició perquè és el primer any que s’aplicaran els nous valors de la revisió cadastral. L’alcalde va dir que de cara el 2011 sí que s’intentarà fer.

Les modificacions que es fan a les Ordenances Fiscals per al 2010 es refereixen a aspectes de redacció. Només hi ha un canvi en la taxa per a la utilització de les instal·lacions del camp de futbol municipal del Pas Blau que s’actualitza d’acord amb les inversions que s’han realitzat des de l’any passat.

Tant els regidors del grup municipal Socialista com els d’Esquerra Republicana van emetre un vot favorable. És la primera vegada des què es va iniciar aquest mandat que els dos partits de l’oposició voten a favor. El 2007 es van abstenir i el 2008 van emetre un vot en contra.

L’alcalde va agrair el vot positiu del PSC i d’ERC però també els va demanar comprensió per quan s’apugen les Ordenances Fiscals. Santi Broch va afirmar que “les taxes i els impostos són una via que té l’administració local per recaptar diners i invertir-los en millores per al municipi. Per tant, si es recapta menys s’ha de tenir en compte que s’haurà de retallar en algunes coses”.

En quant a la taxa per a la recollida d’escombraries, el regidor d’Hisenda, Josep Aloy, va explicar que no s’apujaria i que per cobrir la despesa el que es faria és reduir un dia la recollida de residus sòlids urbans. Per tant, a partir del mes de desembre els dies que no hi haurà servei seran els diumenges, com fins ara, i els dimecres. El regidor també va comentar que, si en algun lloc puntual hi ha problemes, el que es farà és reforçar amb més contenidors.

En aquest Ple ordinari també es va aprovar, per unanimitat, el compte general de l’exercici 2008 i una moció, presentada per ERC, per dedicar una plaça o un carrer del municipi a Lluís Companys. Es va decidir que el lloc que portaria el nom del president seria l’espai que s’arranjarà darrere les escoles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.