TORNAR

Alba Vergés renuncia a ser regidora de l'Ajuntament d'Igualada

Vergés ha anunciat la decisió després dels mals resultats a les eleccions municipals

politica
Dijous, 15 juny 2023. 07:57. Redacció AnoiaDiari.

Aquest dissabte al migdia es constituirà el nou Ajuntament d'Igualada i ho farà sense la candidata d'ERC, Alba Vergés, que aquest dimecres al vespre ha anunciat a la militància del partit, reunida en assemblea, i a la ciutadania en un comunicat, que no recollirà l'acta de regidora i que "serà el regidor Enric Conill qui liderarà el projecte d'Esquerra Republicana a la ciutat".

Aquesta decisió es deriva de la patacada patida per ERC Igualada a les eleccions municipals del 28 de maig, en les quals va passar de cinc a tres regidors i de ser la segona força i cap de l'oposició a la tercera, superada per Igualada Som-hi, i a poca distància de Poble Actiu.

Des de la formació republicana assenyalen que "com a tot el país, els resultats d'Esquerra a la ciutat no han estat els desitjats i davant d'això cal obrir un període de reflexió i anàlisi per tal de corregir una tendència negativa que ha afectat Esquerra Igualada i a moltes ciutats de Catalunya".

Amb aquest argument, anuncien doncs que "Alba Vergés no prendrà l'acta de regidora", ja que "considera que no ha aconseguit l'objectiu que es va marcar com a candidata: poder millorar els resultats i generar un govern alternatiu a l'actual".

L'actual primera vicepresidenta del Parlament assegura que "hem treballat molt per poder augmentar els suports i malauradament no ha estat així. Per tant, davant el no assoliment d'aquests objectius, amb tota la humilitat crec que el més coherent per part meva és acceptar-ho i no agafar l'acta de regidora".

Vergés mostra "plena i absoluta confiança amb Enric Conill i ell és la persona més idònia per liderar el projecte d'ERC a Igualada a partir d'ara. Jo estaré al seu costat i al costat de tot l'equip, acompanyant i ajudant amb allò que es necessiti", ha afegit. Enric Conill, número dos de la candidatura, passarà a ser el cap del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, com ha estat fent en aquest darrer mandat, després d'assolir el 2019 els millor resultats dels republicans en unes municipals. En lloc d'Alba Vergés entrarà el número quatre de la candidatura, David Prat, que també ha sigut regidor en aquest darrer mandat.

En aquest mateix comunicat, finalment, ERC Igualada agraeix "la feina feta per Alba Vergés sempre en defensa de la ciutat" i en situacions "molt complicades". "Ha estat un dels actius polítics que més ha defensat i treballat per la ciutat i la comarca, compromesa i sempre donant la cara, i sabem que ho seguirà fent de manera activa".


7 Comentaris

P

Pepe

Waterloo

18 de juny 2023.16:15h

Respondre

Y ahora que haremos?
Poner a la leidi, en un chollo, en Europa???? ,

j

joan

16 de juny 2023.13:49h

Respondre

Per comprende lo ” tochos” que son els de ERC, sols cal comprobar, que possesin a una politica creamada i molt limitada com a cap de llista.
Estaba clar, que anaven a la debacle.
EL Sr... Llegir més Jonqueres hauria de dimitir, per haber portat al partit, a la riallota del pais, a mes a mes de cremar a persones, que per lealtat, tot saven, que no eran les persones adecuades.
Aqui el unic que sobra es el panxa content, mes curt que les manigues de una hermilla.
Aixo si, son felicos, per que Ciutadans envers han desaparascut.
Vosaltres sereu el seguens

A

ANTONIM

Igualada

16 de juny 2023.07:31h

Respondre

A l’assemblea no van fer ni una sola autocrítica.
Ells són molt bons I ho han fet tot molt bé!
(Hooligans amenaçadors inclosos)
Van dividir el partit, però els dolents sempre són els... Llegir més altres...
Es una autèntica vergonya!
Moltes dimissions calen! Totes!

M

Marcel·lí

Vialnova del Camí

16 de juny 2023.16:24h

I les dimissions?
Els catalanets comencen a emprenyar-se i aquest es el capítol 1......riure’m!!!!

J

Josep

igualada

15 de juny 2023.11:10h

Respondre

El meu pare deia ”quan era mort el combregaven”

E

Eduard

Igualada

15 de juny 2023.08:02h

Respondre

I no dimiteix ningú? Ningú de la campanya? Ni de l’executiva? Amb aquesta patacada històrica hi hauria d’haver dimissions!!!
Però no, es veu que aquí ningú té la culpa d’aquests mals... Llegir més resultats, perquè han sigut generals a tot arreu...

j

juanito

16 de juny 2023.13:53h

Tranquils, Ciutadans han tingut un resultas pitxos.
Noosaltres som la llum, som els amos de les taules de la llei, som el escollits de deu.
A que si Jonqueres????

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.