TORNAR

L'ANC arrenca la campanya "Ajuntaments per la independència"

Hi haurà un acte de sortida el proper 21 d’abril a la Tossa

politica
Divendres, 17 abril 2015. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Assemblea Nacional Catalana ha engegat una campanya 'Els ajuntaments per la independència', que consisteix en aconseguir que el màxim de candidatures es comprometin a implicar-se en el procés independentista, incorporant als seus programes electorals uns compromisos explícits per a "l'impuls del procés d'emancipació nacional des dels consistoris".

La setmana vinent, l'ANC engega una campanya destinada a aconseguir el màxim de suports per a la independència des dels ajuntaments. Es tracta de l'adhesió per part dels consistoris, en el proper mandat, a una sèrie de compromisos. Entre aquests hi haurà proposar en el primer ple ordinari l'adhesió o continuïtat a l'AMI; la promoció de campanyes de suport al caràcter plebiscitari del 27-S; assumir que si el 27-s es constitueix una majoria independentista al Parlament, l'Ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posin a disposició del Govern; i, finalment, "si les accions de les institucions espanyoles ho requerissin", l'alcalde o alcaldessa, com a representant legítim de tots els veïns, participi en l'Assemblea de càrrecs electes.

L'ANC sols donarà suport a les candidatures que en aquestes eleccions incloguin aquests punts en el seu programa electoral i es comprometin a votar-hi favorablement, tot promovent governs de majoria independentista als municipis de Catalunya o facilitant l'elecció com alcalde o alcaldessa del cap d'una de les llistes que hagin signat el compromís. L'ANC buscarà aquest compromís escrit a tots els pobles de l'Anoia, i es donarà a conèixer les llistes electorals que l'assumeixin. Aquesta serà la finalitat de la campanya que s'inicia el proper dia 21 d'abril amb un acte a la Tossa de Montbui. Acte on s'hi ha convidat els presidents comarcals, i als caps de llista, de les formacions polítiques compromeses en el procés. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.