TORNAR

Riba promet més beques per poder augmentar el nombre d'universitaris

Avancen que volen busos llançadora amb Martorell per connectar amb el tren

politica
Divendres, 17 abril 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Socialistes d'Igualada parlen de "polítiques d'ocupació per als joves amb pràctiques remunerades en empreses". Posen sobre la taula canvis en l'horari de les biblioteques i estudiar que se'n faci una segona

Socialistes d'Igualada (PSC-PM) ha presentat aquesta setmana les seves propostes electorals en matèria de joventut. El candidat, Jordi Riba, afirma que Igualada ha de posar remei "urgentment al fet que és una de les ciutats catalanes que està per sota de la mitjana en universitaris i titulats". Per això, proposa la creació de beques que han de servir per facilitar l'accés dels joves igualadins als estudis de grau superior i evitar que ningú quedi exclòs per manca de recursos.

Jordi Riba, envoltat de membres del seu equipDavant els mitjans, la candidatura progressista va parlar de "completar les beques de mobilitat de la Generalitat amb ajudes que garanteixin la igualtat d'oportunitats entre els estudiants que s'han de desplaçar per anar a la universitat o cursar mòduls de grau superior". Es crearia l'anomenat 'Fons futur', unes "beques per compensar l'increment del 66% que han patit les taxes universitàries, ja que les beques actuals són insuficients. Sobre la taula també van posar "millores de les connexions en transport públic amb ciutats com Manresa i Lleida" amb la concreció d'un autobús diari que connecti Igualada amb Manresa i un altre que els dilluns i els divendres connecti Igualada amb Lleida". També volen la instauració d'autobusos llançadora fins a Martorell, des d'on es pot arribar amb tren a diferents universitats.

Una nova biblioteca?

Pel que fa als equipaments, Riba assenyala que el "Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya ja ha detectat que Igualada, té un servei bibliotecari insuficient per a la seva població i territori". Per això, a banda d'estudiar la necessitat d'una segona biblioteca, la candidatura proposa "allargar de forma ordinària i permanent l'horari d'aquest equipament i, sobretot, en època d’exàmens, quan aposta per un horari ininterromput de 9 del matí a 10 de la nit, de dilluns a diumenge".

Una altra de les propostes és la creació d'"aules de reforç per prevenir el fracàs escolar". Els socialistes comenten que "els informes oficials detecten un elevat índex de fracàs escolar a Primària en alumnes que, pel seu context socioeconòmic i familiar, no tenen el suport necessari al seu entorn per obtenir bons resultats en els seus estudis". Amb l'objectiu d’ajudar-los es proposa oferir aquests suport amb aules de reforç que s'instal·larien en centres cívics i a la biblioteca. 

Els socialistes reclamen "la recuperació de l'oferta de places d'escola bressol, i més tenint en compte que estudis recents demostren que l'assistència a una escola bressol de nens amb un entorn socioeconòmic desafavorit redueix notablement el risc de fracàs escolar". Per últim, parlen d'afavorir l'accés dels joves a la cultura amb "descomptes i amb la promoció a través de les xarxes socials que, al seu torn, faciliten la interacció. Precisament amb la voluntat de mobilitzar el col·lectiu i promoure la participació dels joves en la coordinació d'activitats proposa també recuperar el consell de joves de la ciutat".


3 Comentaris

E

El Joan de l'Infinit

08700 Les Comes

17 d'abril 2015.09:30h

Respondre

Riba promet més DEUTES per poder augmentar el nombre ANYS A PAGAR
Ara el titular es real

M

Miquel S.

Igualada

17 d'abril 2015.07:35h

Respondre

Aquests joves que acompanyen al Sr. Riba continuaran treballan amb el grup socialista o passarà com tots els partits que duran la campanya cerquen desesperadament joves per fer-se la foto i després... Llegir més se n’obliden?
Perdoneu l’escepticisme però és que us l’heu guanyat a pols tots pelgats... :(

P

Pere Bristol

Igualada

17 d'abril 2015.07:27h

Respondre

Riba seguira fent com l’Aymami, endeutan la ciutat, prepotencia innata a tope, col.locan pilones triangulars, i seguir beben a tope.
No , noi no, HE QUEDAT MES QUE FART DELS SOCIATES. Que... Llegir més traballin si es que saben el que es.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.