TORNAR

Els socialistes igualadins posen sis independents entre els onze primers de la llista

Jordi Aymamí tanca en el lloc 21è

politica
Dijous, 9 abril 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La candidatura que encapçala Jordi Riba aprovava aquest dimecres al vespre la llista electoral. Sis independents estaran entre els onze primers, entre els que repeteixen el propi Riba, Figueres, Pilar Salat, Andreu Boixadé i Quim Roca

Socialistes d'Igualada (PSC-PM) ja té a punt la llista amb què concorrerà a les properes eleccions municipals del 24 de maig. Aprovada aquest dimecres al vespre en assemblea, el partit parla de "combinació d'experiència i joventut" i "d'una de les llistes més joves". Tres dels onze primers candidats no superen la trentena, Quim Roca, amb 27 anys, Clara Casares, de 20, i Jehane el Gorri, de 18. una de les llistes més joves. Hi ha una presència majoritària de dones i  compta amb un alt nombre d'independents que s'han involucrat en el projecte en aquests primers onze: sis persones. 

Jordi Riba, que encapçala la candidatura, és llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració i també en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. També és diplomat en Funció Gerencial de l'Administració Pública i la seva activitat professional està vinculada al sector de l'alimentació a l'empresa privada. Sota els diferents mandats del govern de l’Entesa per Igualada (PSC-ICV) ha ocupat diverses regidories i en aquests moments és el portaveu del Grup Municipal Socialista. Riba vol aportar la seva experiència i el seu "tarannà realista" com a candidat a l'alcaldia de la ciutat.

El segon lloc de la llista l'ocupa Xavier Figueres, comerciant de professió i regidor de l'Entesa i el PSC en diversos mandats. En tercer lloc hi ha Irene Gil que, amb poc més de 30 anys, és treballadora social del Consell Comarcal a Masquefa. Pel que fa al quart lloc, l'ocupa Quim Roca, que té 27 anys, és economista, màster en Assessoria i Gestió Tributària i ha estat regidor del PSC aquest mandat. La cinquena de la llista és Clara Casares, una jove de 20 anys estudiant de Dret. Pilar Salat, infermera i regidora de l'Entesa i el PSC en diversos mandats, ocupa el sisè lloc de la llista. La segueix, al setè lloc ,Soledad Exparis, que ha estat treballadora del tèxtil i amb trajectòria sindical a CCOO. El vuitè lloc és per Andreu Boixadé, mestre d'educació especial a l'escola Àuria, expresident de la Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils a Igualada i que ha estat regidor del PSC aquest mandat. El novè és Felipe Jiménez , que ha estat vinculat al moviment sindical i a l'associació de veïns del barri de Montserrat. El segueix al desè lloc Ana María García, que ha estat vinculada a l’associació de veïns de Fàtima i a la Confraria del barri. Jehane El Ghorri, de 18 anys i estudiant de Ciències Polítiques ocupa l'onzena posició. En els 11 primers de la llista hi ha fins a sis independents.

Darrere seu fins arribar als 21 llocs de la llista hi ha altres membres de Socialistes d'Igualada i també més independents. La posició 21, la que tanca la llista i que tradicionalment sempre és d'honor, l’ocupa l'exalcalde d'Igualada Jordi Aymamí.

 

 


15 Comentaris

C

Cigronet

Igualada

13 d'abril 2015.13:33h

Respondre

Potser gràcies a la CUP votar a Igualada deixarà de fer-me vergonya.

C

Cigroneta

Igualada

14 d'abril 2015.12:40h

Doncs a mi el que em fa vergonya és la llista que han presentat

P

Pol

IGD

10 d'abril 2015.07:41h

Respondre

Jo mai votare el Dimoni i cia i espero i desitjo de tot cor que es tornin a fotre una patacada com les ultimes eleccions. De falços i pocavergonyes ja n’estem farts

M

Mireia

Igualada

9 d'abril 2015.19:29h

Respondre

Carai!! Veient tots aquests comentaris de gent de CIU i ERC emprenyada i criticant, vol dir que el PSC l’ha encertat amb la llista.. N’hi ha que es pensaven que els socialistes estaven enterrats... Llegir més i ara veuen que no i comencen a tremolar, potser?. Bona llista, estarem atents, m’ha sorprès agradablement.

m

mariona

IGD

9 d'abril 2015.20:17h

Ostres Mireia, no saps que el Sr Castells, te estudis de economia, no va acabar la carrera, pro va fer els seus ”pinitos”.
Ja ho va dir el mas, el Castells es un Cranc, perdo un crac.... Llegir més /> De totes formes, penso com tu, al que segur que no votarem, a casa ,es al crac. (Preferim una persona normal, honesta, sensata, amb formació, experiència professional al mon privat, i amb una gran voluntat de servei a la comunitat.)

R

Romo

Igualada

9 d'abril 2015.19:11h

Respondre

Sr. Jordi Riba. Miraré de ser el mes breu possible. Vosté farà el mateix?. Igualada li agrairà.

C

Correcció

9 d'abril 2015.16:06h

Respondre

Es fa ja pesat escoltar sempre el mateix. Que si han deixat els calaixos buits, que si exprimir la mamella, que si no tenen credibilitat,..
Cal parlar amb rigor i coneixement.
El principal deure... Llegir més de l’administració més propera el ciutadà es treballar per la millor justícia social possible, per les associacions, per la gent amb dificultats, per la gent gran,..
Això és el que va fer el Sr. Aymemi, agradi o no agradi. I a sobre mai va tenir dedicació complerta. Ell és dedicaba a l’empresa on treballa, i a la vegada feia d”Alcalde. Mirin les obres social fetes en el seu mandat: han fet una igualada més social i mes justa.
I també més industrial; sols cal mirar qui va aturar projectes com Zona França, Aeròdrom; no pas els socialistes.
En una administració no s’ha de mirar solament la deute neta, sinó amb què s’ha invertit, quin patrimoni es té ara, quin efectes socials te, i la capacitat de retorn.
I sembla que això, amb el Sr. Aymemi, tot això va ser prou correcte, i fàcilment adaptable a cada temps.
Ningú ha pogut demostrar ni dir res, llevat d’excusar-se amb presumptes debilitats dels altres, per marcar la seva petita grandesa.
La desqualificació no és mai bona consellera.
Ja veuen a Ciu i ERC ”ajudant” a l’hispano i havent de rectificar a d’arrera hora. Per què s’ha aturat?. Per eleccions?. Per estar algú en tribunals?..
No cal insultar, no cal faltar, cal analitzar bé, i llavors decidir amb llibertat.
Es cert que ara pel PSC no pinta bé; han comès un error, el de mantenir-se ferm en una posició del catalanisme, que es la de cercar crear pons que altres han dinamitat ( d’un canto i de l’altre) ; el Psc sap que Catalunya sols serà forta si mostra capacitat de diàleg amb Espanya - a pesar d”alguns- i amb Europa. Les majories del PP i del PSOE no són eternes. Cal acords amb Espanya ( no tots són com alguns ens volen fer veure), amb fortalesa i a la vegada ma estesa; cal ser forts a Europa, mostrant capacitat industrial + social i política; es la única manera de no quedar ”fotuts” front la globalització.
Tot això sols es una opinió, sense voler ofendre a ningú, i demanant més correcció, vers les persones, en alguns dels escrits.

S

Serrallonga

Igualada

9 d'abril 2015.17:47h

No costa res dir que Sr. Aymami va fer meravelles socials, el que costa es dir quines. Les ajudes socials suposo que deurien ser molt igual a les del Sr. Castells. Vosté no aparta cap informació... Llegir més sobre aquest punt. Pel que fa als diners al Sr. Aymami va fer coses que li van sortir malament per exemple la relació amb l’empresa ”Infinit” o la relació amb l’empresa ”Trade Center”.Pel que fa al catalanisme suposo que sap que persones rellevants del PSC han deixat el PSC perquè aquests ponts que diu vostè no existiran mai. En definitiva els principals arguments que vostè presenta en realitat no afavoreixen el PSC sinó tot el contrari

C

Correcció

10 d'abril 2015.05:08h

Serrallonga:
A ningú he demanat si el meus escrit afavoria o debilitada al Psc, pero veig que t’escou una mica.
- Sobre meravelles socials: centres cívics, centres per la gent gran,... Llegir més pisos tutelats, ajuts al mes necessitats, assistència social, desenvolupament consorci sanitari, llars d’infants,,
- Iguals a las de Ciu?: sols cal mirar que es va fer en èpoques Miserach i Susana, i llavors comparar.
- Va fer coses que li van sortir malament: Doncs miri, quanta gent va diàriament a l’infinit?. És un tema que la ciutat en gaudeix?. Jo que hi vaig dia si dia no, li puc dir que és una obra que fa una gran tasca.
- el WTC : una bona idea en un mal moment.
- Persones rellevants: depend del que entengui vostè per rellevants. Essent totes les comparacions odioses, els primers que deixen un vaixell quand les coses van malament, qui son?
- Qué els pons no existiran mai? : en les guerres, els que les volen guanyar el primer que fan és dinamitar pons ( ho diu la historia); però SEMPRE cal refer els pons, li agradi o no.
- El arguments no afavoreixen el PSC: si vostè ho diu?

Diu la dita: que noo hi ha més sord que qui no vols escoltar, ni ceg que qui no vol veure. Això ens ho hem d’aplicar tots

A

Alfons R.V.

Igualada

9 d'abril 2015.14:41h

Respondre

.....recorda Sr. Riba, com quin ” fart de riure”, que es feia el seu cap l’ any 2003 al Passeig de les Cabres, explican-li al José Montilla , els problemes, preocupacions del veins i... Llegir més particulars.

!Vosté es un crack de la politica, pura i dura......no plegui mai!...si us plau!....

P

Pseudo-"pijo"

Igualada

9 d'abril 2015.13:40h

Respondre

Home, si hi ha una gent que no es mereix cap confiança per la seva ineptitud demostrada sobradament són aquesta tropa. Podem recordar càrrecs ”Super 10”, projectes erronis i fallits com el... Llegir més WTC, la incompetència més absoluta amb l’Infinit i la preportència per bandera. També van fer coses ben fetes, però les pífies superen de molt als encerts. Sempre podrem dir que van fer moltes coses bé, o malament, però si més no van fer-les.

Pitjor són els que hi ha ara, aquests convergents que per no fer no fan ni la migdiada. Realment en Castells and company són d’un perfil tan baix i tan ”enganyifa” que és trist que segueixin manant. Però vaja, que tenim allò que ens mereixem en aquesta ciutat grisa, cavernícola i més ”banlieu”, morta i despersonalitzada que mai.

p

pep

igualada

9 d'abril 2015.12:30h

Respondre

Vist lo que tenim, el meu vot serà per al Jordi Riba. ( I el equip que encapçala, que semblen de entrada gent jove i preparada., res a veure amb poliquets, que han fer de la política, una manera... Llegir més de viure, sense tindre alguns, ni la mes minima preparació en res de res. )
Entre el Castells i el Riba, sense dubtes al Riba.

M

Maria

Igualada

9 d'abril 2015.14:23h

Ni Castells ni Riba! Hi ha més opcions. En Riba junt amb en Aymamí van deixar el nostre ajuntament molt endeutat. Poca cosa ha pogut fer en Castells amb els deutes que li van deixar.

G

Gerard

Igualada

9 d'abril 2015.10:29h

Respondre

Fa molt de temps que us tenim ”clixats” Riba, Figueres, and Cia. A part de voltar per Fàtima a la recerca de vots per les processons -no heu aparegut pel barri en 4 anys-, va i renegueu de la... Llegir més marca PSC. La marca, devaluada, no és gaire pitjor que la vostra tasca feta durant tants i tants anys escalfant les cadires del poder. Ara el moment de plegar, i deixar pas a gent nova, però no, és més maco seguir exprimint la mamella...

Per si fos poc vau estar negociant per anar conjuntament amb ERC, i tothom sap que vau estar jugant al ”millor postor” fins el darrer moment. No teniu cap credibilitat. Cap ni una. La patacada serà monumental perquè el primer que li cal al socialisme igualadí és renovació: més persones d’esquerres de veritat i menys burgesos ”disfressats”.

Les esquerres més desunides de la història tornaran a fer alcalde a un dels pitjors alcaldes de la democràcia. Ja us ho podeu fer mirar.

M

Maria

Igualada

9 d'abril 2015.09:36h

Respondre

No em mereix cap interès. Ja vàrem quedar tips de la supèrbia del Sr. Aymamí. Ens vau deixar els calaixos buits. Vàreu gestionar molt malament els nostres diners que paguem religiosament a... Llegir més través dels nostres impostos. No em doneu cap confiança. I a més no penso votar a uns socialistes que gira l’esquena als catalans. Sempre a Madrid i a Catalunya.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.