TORNAR

Àngels Chacón reclama a Igualada el vot "per fer de Catalunya un país que generi oportunitats"

Els candidats del PDeCat, convençuts que seran ”decisius” al Parlament

politica
Dilluns, 8 febrer 2021. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Museu de la Pell d'Igualada va acollir l'acte central de campanya del PDeCAT. La formació té moltes esperances posades en el vot a l'Anoia, d'on són dos dels seus tres primers candidats de la llista per Barcelona.

La plana major del PDeCAT va ser a Igualada aquest diumenge al migdia. La candidata del PDeCAT a les eleccions al Parlament, la igualadina Àngels Chacón, demanava -en un acte cobert per l'ACN- de "defugir postures radicals i extremismes" i prometia tornar a posar Catalunya "al món" a l'acte central del partit. En una intervenció al Museu de la Pell d'Igualada, la cap de llista afegia que Catalunya "s'està desdibuixant" i reclamava un país "ric" i generador d'oportunitats. També hi era Joana Ortega, que es va desmarcar de Junts i afirmava que el partit no defensarà polítiques d'esquerres: "nosaltres vam rebre l'herència del tripartit: un calaix ple de factures i la caixa buida".

Chacón assegurava que Catalunya té "tots els ingredients" per sortir de la crisi. Carregava contra Junts per formar part del "tripartit independentista d'esquerres" conjuntament amb ERC i la CUP i reclamava un partit que representi la "centralitat" política i social i "no permetre" que Catalunya "perdi" inversions. L'acte central de la campanya era, de fet, al Museu de la Pell d'Igualada, ciutat de naixement de la candidata del partit i d'on va ser regidora entre 2011 i 2018. El número tres del partit per Barcelona, Marc Castells, el batlle, definia Igualada com un territori "d'emprenedors", amb "molt a veure" amb la candidatura del PDeCAT. Chacón va reivindicar la feina feta a Igualada "ens vam trobar amb un consistori endeutat, sense projecte i sense full de ruta" i "vam donar la volta a la ciutat com un mitjó" per situar Igualada "al mapa".

L'acte va comptar amb les intervencions del president del partit, David Bonvehí, i el cap de llista per Girona, Jaume Dulsat. El president va afirmar, adreçant-se a Chacón, que "estem segurs que trauràs uns grans resultats al Parlament" i que són una formació independentista que "respecta" els no independentistes, que "interpreti" la realitat de Catalunya, que sigui "clau" i que estigui al costat de les persones a "qui han anat bé les coses però que ara pateixen".

La candidata va mostrar-se optimista sobre els resultats de diumenge vinent. Davant els caps de llista de cada província, Chacón afirmava que "estic veient davant meu els primers sis diputats del PDeCAT al Parlament". Concloïa que el partit serà "clau" en el pròxim Govern i reiterava que el vot pel PDeCAT val "per dos", tant per la independència com pel bon govern.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.