TORNAR

L'Anoia crida avui "independència" en els trams 39, 40 i 41

La mobilització d’aquesta tarda culmina una setmana d’actes i engega el camí cap al 27-S

politica
Divendres, 11 setembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fa dos anys va ser Vilafranca del Penedès, fa un any els trams 49-50 a la Gran Via, enguany a la Meridiana, als trams 39, 40 i 41. Una altra Diada, un important contingent anoienc es desplaça per reivindicar la independència del poble català.

Mentre a la mitjanit d'aquest dijous els partits polítics engegaven la campanya electoral amb l'enganxada de cartells, milers d'anoiencs es preparen per desplaçar-se a Barcelona, a l'acte que l'ANC ha organitzat a la Meridiana. Després de les Diades multitudinàries de 2012, 2013 i 2014, aquesta 'Via Lliure' d'enguany se celebra a la Meridiana i espera repetir l'èxit de convocatòria de les edicions precedents. La previsió és almenys de 5.000 persones desplaçades des de la nostra comarca. La majoria estaran situades en els trams 39, 40 i 41.

Josep Maria Oller, de l'ANC, remarcava dimarts que ja no hi havia places disponibles en els 48 autobusos que sortiran des de diversos punts de la comarca, preparats per la pròpia Assemblea i altres organitzacions. Les possibilitats per aquells que vulguin fer desplaçaments de darrera hora seran el vehicle propi i els Ferrocarrils de la Generalitat, que a la línia Llobregat-Anoia, en el cas de l'R6 Igualada, circularan en horari de dia feiner i doblaran la capacitat de la major part dels combois, passant dels 3 als 6 cotxes.

La mobilització segueix. Una imatge d'arxiu de l'edició de 2013 FOTO: IGDxindependenciaDurant tot el matí i fins a primera hora de la tarda, les expedicions anoienques aniran desplaçant-se a Barcelona. Al nord de la comarca, quatre autobusos noliejats per l'ANC sortiran de Calaf a les 12 del migdia, un altre sortirà dels Prats mitja hora més tard. A Igualada, la Teixidora ha organitzat una sortida per a tota la jornada, amb concerts inclosos, i una exclusivament de tarda. Entitats com La Flama o CDC també noliegen els seus transports. Pel que fa a l'ANC igualadina,  es començarà a 2/4 de 12 amb la trobada i concentració a la plaça de l'Ajuntament de tots els expedicionaris. Seguidament, a 3/4 de 12 i a la mateixa plaça es lliurarà a les autoritats una estelada per renovar la que ja està hissada a la rotonda de l'Avinguda Mestre Montaner. Al voltant de les 12h, després de la lectura d’un manifest institucional i la representació dels 10 eixos de la Via Lliure, des de la plaça de l'Ajuntament iniciarem el recorregut cap els autocars situats al carrer del Rec. Durant la concentració comptarem amb l'actuació dels Grallers, Capgrossos i Gegants del Bisbalet. Està previst que la sortida dels autobusos cap a la Meridiana sigui a 3/4 d'1.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.