TORNAR

Arrenca la campanya de les eleccions europees

L'enganxada de cartells s'ha fet aquesta mitjanit a la Rambla d'Igualada

politica
Divendres, 9 maig 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La rambla de Sant Isidre es va omplir ahir a la nit de militants i simpatitzants dels diferents partits polítics que, en un ambient distès i festiu, van enganxar els primers cartells de la campanya de les eleccions europees. Comencen uns dies d'activitat intensa, en què el principal repte serà animar els anoiencs a votar el proper diumenge 25. La defensa del procés sobiranista i la crítica a les polítiques d'austeritat són els principals eixos de la campanya.

La diputada Alba Vergés enganxa el primer cartell

Foto de família dels militants i simpatitzants de CDC

Teo Romero, amb Noemí Trucharte i Dani Gutiérrez

La comitiva més nombrosa va ser la dels seguidors d'Esquerra, que feien onejar estelades i animaven l'inici de la campanya amb crits d'independència. La diputada Alba Vergés va ser l'encarregada de penjar el primer rètol del candidat Josep Maria Terricabras, amb l'eslògan "Comencem el #noupaís. Ara, a Europa". Els militants prenien fotos amb els telèfons mòbils i s'afanyaven a penjar-les a la xarxa. El president comarcal d'ERC Anoia, Jordi Calpe, va destacar que els comicis arriben "en un any històric pel país i pels independentistes". A l'Anoia, el plat fort de la campanya tindrà lloc aquest diumenge a les vuit del vespre. Serà a la plaça Pius XII d'Igualada, en un acte que comptarà amb la presència d'Ernest Maragall i Joan Tardà.

El vilanoví Jordi Barón, a la llista de Ramon Tremosa

Un bon grapat de simpatitzants convergents també es va reunir per donar el tret de sortida a la campanya. El president comarcal de CDC, Jordi Torra, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, encapçalaven el grup. També hi havia el regidor vilanoví Jordi Barón, que forma part de la llista al Parlament Europeu com a segon suplent. Els militants de CiU van omplir a bon ritme els estands instal·lats a la Rambla amb els cartells de Ramon Tremosa i la crida "Guanyem-nos Europa".

El PSC defensa un gir cap a l'Europa Social

A l'altra banda del carrer, els incondicionals socialistes enganxaven els primers rètols amb el lema "Canviem Europa. Aturem Rajoy". El secretari general del PSC a l'Anoia, Teo Romero, feia els honors acompanyat dels candidats a l’alcaldia de Masquefa –Dani Gutiérrez- i Vilanova del Camí –Noemí Trucharte. Romero va fer una crida a la participació i espera uns bons resultats dels socialdemòcrates per fer “un gir de les polítiques econòmiques que ens han arribat de Brussel·les i tornar a l’Europa Social, l’Europa dels ciutadans”. L’acte central del PSC a la comarca serà el diumenge 18 a les dues del migdia a Masquefa, amb el candidat Javi López.

ICV-EUiA vol frenar l''austericidi' dictat per Brussel·les

Una quinzena de militants d'Iniciativa reien en un ambient distès mentre enganxaven els cartells amb el rostre d'Ernest Urtasun i el lema "Els nostres drets: la nostra dignitat". Els ecosocialistes defensen el vot a les eleccions europees com una "eina per frenar l'austericidi", en paraules d'Eusebi Alonso, president de la coalició a l'Anoia. El candidat Ernest Urtasun ha estat el primer a trepitjar a la capital anoienca. Ho va fer el passat dimecres 30 d'abril, en una xerrada-debat sota el títol "Reindustrialització: El futur de la comarca de l'Anoia?".

Anna Suárez


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.