TORNAR

El PSC de l'Anoia presenta la campanya de les eleccions europees

L'objectiu és fomentar la participació als comicis i el canvi "cap a una Europa Social"

politica
Dimecres, 7 maig 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest matí el primer secretari del PSC-Anoia, Teo Romero, i el Responsable de Campanya a les eleccions europees pel PSC-Anoia, Carles Cuerva, han presentat la campanya que es realitzarà per convèncer a la ciutadania de participar a les eleccions europees i optar per canviar cap a una Europa Social.

El responsable de la campanya, Carles Cuerva, i el primer secretari Teo Romero presenten els actes del PSC a l'Anoia

Així, Teo Romero ha remarcat l’importància d’Europa a les nostres vides, ja que moltes de les decisions preses a Europa acabant influint en el dia a dia dels ciutadans/es. Europa és la sol·lució a molts dels problemes derivats de la crisi, començant per l’austericidi, el qual hem d’aturar i canviar. L’objectiu principal de les pròximes eleccions europees és guanyar-les a Catalunya, a Espanya i a Europa, iniciant un gir de les polítiques econòmiques que ens han arribat de Brussel·les i tornar a l’Europa Social, tornar a l’Europa dels ciutadans i ciutadanes. Per poder aconseguir aquest objectiu és clau assolir un altre, la mobilització del PSC i del nostre electorat. Els sondejos indiquen diferències de l’1 % sobre qui guanyarà les europees a Catalunya, per tant és possible que els socialistes puguem guanyar si som capaços de moure’ns, d’explicar i de batallar.

Carles Cuerva ha explicat com la campanya es basa sobretot en la tradicional acció de carrer, contacte directe amb el ciutadà, i també en promoure el debat; és sabut que hi haurà partits que voldran que l’eix de la campanya sigui el nacional, però a Europa això no serveix, a Europa s’escull o dreta o esquerra. Volem promoure el debat sobre les eleccions europees amb la resta de partits per tal de poder exposar la nostra opció i rebatre (amb sòlids arguments) que les opcions són o austericidi o Europa social. “Europa és mobilitza pels nostres drets socials”, com ha comprovat aquest cap de setmana a unes jornades organitzades per les joventuts socialistes europees, “a Europa el socialisme hi té aliats que es mobilitzen pels drets dels ciutadans catalans i espanyols, com la garantia juvenil. No són catalans manifestant-se a Europa pels drets dels catalans, el socialisme aconsegueix que Europa es manifesti pels drets dels catalans, com ha fet pels drets de les dones a avortar. Això cap altre partit ho té”.

Es parteix del fet que a l’Anoia ja s’han fet actes sobre Europa, tant per explicar que passa a Europa com per donar a conèixer les nostres propostes (Capellades, Masquefa i Vilanova), a més d’haver participat a les primàries per escollir el candidat a les europees. També, des de fa més d’un any la façana de la seu d’Igualada mostra informació sobre Europa i anima a l’activisme.

L’altre vector és l’equilibri territorial i recolzar les candidatures ja escollides per les municipals del 2015 (Masquefa i Vilanova del Camí), i per això l’acte central de campanya serà a Masquefa, amb el candidat del PSC Javi López, i l’acte de tancament de campanya serà a Vilanova del Camí.


1 Comentaris

M

Maria

Igualada

7 de maig 2014.14:30h

Respondre

A mi no cal ni que m’envieu la papereta a casa, us estalviareu diners. I si veniu a casa ja us explicaré quatre coses.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.