TORNAR

La nova alcaldessa de Vilanova, Vanesa González (PSC), tanca un pacte amb CiU per garantir l'estabilitat del govern

Els dos regidors convergents assumeixen les carteres de Promoció Econòmica i Hisenda

politica
Dijous, 8 maig 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La nova alcaldessa vilanovina, Vanesa González, afronta l’any de mandat que resta de l’actual legislatura amb tranquil·litat i confiança. Com va expressar el dia de la seva investidura assumeix com un repte el càrrec institucional amb més responsabilitat en l’àmbit local i una de les seves prioritats serà l’estabilitat del govern. D’aquí que hagi decidit buscar un soci de govern per tal de garantir-la.

Vanesa González en l'acte d'investidura, el passat 23 d'abril

Com González reconeixia aquest dimarts a La Carmanyola de Ràdio Nova, un dels aspectes més importants de l’exercici, l’aprovació dels pressupostos, ja està resolta. Recorda que va comptar amb la participació i aprovació d’una àmplia majoria, amb la qual cosa espera que “la bona entesa” sigui també la tònica d’aquest any de mandat.

Pel que fa al pacte de govern amb CiU, l’alcaldessa considera que és “un gest d’obertura” i afirma que la porta continua oberta al diàleg amb la resta de grups municipals. Ha tornat a expressar que estarà oberta a la negociació amb totes les propostes constructives que beneficiïn la població.

Redistribució de les regidories

Vanesa González avançava ahir a RadioNova la distribució de les regidories municipals aprovades per decret d’alcaldia i que passaran per ple properament. El regidor i portaveu de CiU, Jordi Baron, serà Primer tinent d’alcalde i assumirà Promoció Econòmica, Medi Ambient i Agermanament, mentre que l’altre regidor de CiU i soci de govern, Joan Carles Bernáldez, assumirà la cartera d’Hisenda.

La nova alcaldessa, que ha distribuït algunes de les seves carteres entre els socis de govern, assumirà Règim Interior, Seguretat Ciutadana i Cultura i Participació Ciutadana, regidoria –aquesta última- que ja ostentava. Pel que fa a la resta del govern: Antonio Sánchez continuarà al capdavant d’Esports i Urbanisme; Pepita Còdol, de Serveis Personals, i Marta Trullols, d’Educació Joventut i Solidaritat.

González diu que no hi va haver cap mena de conflicte per posar-se d’acord en el repartiment de carteres amb els socis de govern; “ells van proposar aquestes i a nosaltres ens va sembla bé; no hi ha hagut cap mena de problema”.

Seguirà el full de ruta de Vich

Afirma que en aquest any de mandat seguirà el full de ruta marcat pel govern de Joan Vich i insisteix en la importància de donar continuïtat a l’actual acció de govern. També reconeix que un any no dóna gaire marge de canvis, “però una persona pot fer variar les dinàmiques i les maneres de fer les coses” i afegia que la seva joventut, experiència i condició com a dona segur que donaran un aire diferent a l’alcaldia vilanovina. Tot i que no hi hagi canvis estructurals ni d’organització, “cadascú té el seu tarannà”.


6 Comentaris

F

Fuentes

Vilanova

12 de maig 2014.08:15h

Respondre

Sra. Alcaldesa para cuando el decreto de delegación en el teniente de alcalde.

A

Andi

vilanova del Cami

9 de maig 2014.12:17h

Respondre

JJJAAAAA.....Hi digo yo.....ahora que la Sr. Vanesa es alcaldesa....Cuantos familiares suyo veremos trabajando en el TAC. Por que ya los tiene casi ha todos metidos.

A

Al atur

Villanueva del Camino

9 de maig 2014.08:30h

Respondre

Aquesta noia té una pinta de socialista de l’hòstia.

Ho dic per això de la rosa a la mà clar.
Sociovergència GO-HOME!!

J

Juan

Vilanova

8 de maig 2014.14:20h

Respondre

Bueno ahora a ponerse el sueldecito y a vivir que son dos dias.
Por cierto no se de que os quejais aqui ERC IC PP CiU PSC y algun otro votaran a favor es lo que tiene la dedocracia.

C

Carlos

Piera

8 de maig 2014.10:30h

Respondre

Psoe pactando con Ciu con el PP como se nota que son de izquierdas... notese la ironia.

F

Fuentes

Vilanova

8 de maig 2014.09:45h

Respondre

Los votantes socialistas de Vilanona hoy sentimos tristeza de ver como por ocupar una silla nuestros votos son vendidos a la derecha burguesa de CiU.
En Vilanova somos votantes socialistas por... Llegir més convicción, hemos ido votando cada 4 años al mismo alcalde porque se presentaba por el partido socialista y no porque era el Sr. Vich, porque del Sr. Vich los votantes socialistas de Vilanova estábamos, hasta los “mamones”.
Hace unos días se hicieron primarias, no ganó precisamente la opción más independentista del partido, Pero así se hace Sra. alcaldesa con dos ovarios que gobierne CiU .
Quizás para este pacto si hubiese sido oportuno hacer un referéndum.
Enhorabuena CiU como siempre lo del buceo les sale a pedir de boca.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.