TORNAR

Els batlles d'ERC a l'Anoia es reuneixen per videoconferència amb Pere Aragonès

politica
Dilluns, 20 abril 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els batlles i batllesses d'ERC a la comarca -a més dels portaveus de cada partit a altres municipis- es van reunir aquest cap de setmana per videoconferència amb el vice-president Pere Aragonès, la consellera de Sanitat Alba Vergés, i la diputada al Congrés Carolina Telechea. Tots tres van reconèixer "l'esforç dels municipis per esmorteir els efectes devastadors del coronavirus. Davant una epidèmia mundial inaudita, heu estat a l'alçada i heu sigut exemplars".

Pere Aragonès, la Consellera de Salut, Alba Vergés, i la Diputada al Congreso, Carolina Telechea, es posaven aquest cap de setmana en contacte amb els 17 batlles i batllesses d'Esquerra a l'Anoia. En la videoconferència es va parlar de la situació en la que es troba cada municipi i les necessitats que es deriven i es derivaran arran de la crisi humanitària, sanitària i també econòmica del coronavirus, amb especial virulència a la Conca d'Òdena.

En la trobada, Aragonès i Vergés van exposar les diferents mesures que s'han dut a terme per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus, així com també criticaven la incapacitat del govern espanyol a l'hora d'afrontar aquest episodi amb mesures efectives i útils per a la ciutadania malgrat haver recentralitzat competències. En aquest sentit Aragonès remarca que "necessitem més que mai construir un Estat del benestar blindat davant el poder dels interessoseconòmics i que posi la vida i el benestar de la gent al centre, oferint protecció econòmica, sanitària, educativa, mediambiental o d'habitatge als ciutadans i ciutadanes de Catalunya".

Més informació sobre la COVID19 

També es va remarcar les diferents mesures socials que s'han proposat: implantació d'una renda de confinament que garanteixi uns ingressos mínims a la gent, tests massius per poder controlar el contagi, retorn urgent de les competències a la Generalitat, suspensió del pagament de lloguers, hipoteques i subministraments bàsics per a habitatges i locals comercials que han hagut de tancar, agilització del cobrament de la prestació d'atur a tothom afectat per un ERTO, impost estatal sobre les grans fortunes, suspensió dels objectius de dèficit, de deute i la regla de despesa, regularització de persones estrangeres perquè no paguin la crisi els de sempre i l'emissió d'eurobons per finançar l'endeutament derivat de la crisi sanitària.

Carolina Telechea, per la seva banda, explicava que el govern espanyol encara té pendent concedir la baixa a tots aquells treballadors de fora de la Conca que treballaven en els municipis confinats i que no van poder-hi entrar durant un mes, i en aquest sentit va anunciar que des del grup parlamentari de Madrid exigiran, de nou, que es solucioni a través d'una nova iniciativa parlamentària la setmana vinent.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.