TORNAR

Boquete veu Esquerra com a possible soci principal a Masquefa

Les converses a Masquefa entre partits, a les beceroles

politica
Dimarts, 2 juny 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'arquitectura que ha deixat el 24-M a Masquefa fa difícil una majoria alternativa a CiU, que ha guanyat amb rotunditat tot i que ha perdut dos regidors i ja no pot governar sola. L'alcalde espera que les converses amb diferents partits puguin tenir fruit

Amb sis regidors, la CiU de Xavier Boquete espera poder sumar almenys un soci per cobrir la majoria absoluta, de set, i governar a Masquefa. Les converses amb les altres forces estan encara per concretar-se. L'electorat de Masquefa, cinquena vila en nombre d'habitants de la comarca i un dels municipis més rellevants amb alcaldes d'Unió Democràtica a la demarcació, va abocar uns resultats amb una força preeminent i una oposició fragmentada, sense partit dominant. El PSC té tres regidors, per dos d'ERC, un del PP i un de la CUP. Boquete anuncia que "volem parlar amb totes les forces, inclosa la CUP" i situa a Esquerra com a soci més plausible, tot i que recorda que "fa quatre anys vam conversar amb ells per entrar al govern". No es va concretar. En aquell moment, CiU tenia la majoria absoluta, amb vuit regidors.

L'actual alcalde masquefí, Xavier BoqueteDescartat per a "qualsevol acord estable" hi ha el PP. L'alcalde entén que "en la situació actual de Catalunya, les postures de tots dos partits estan diametralment oposades i no tenim cap intenció de pactar amb ells un govern, perquè no tindria cap bon fruit, no seria estable". Com a molt, admet que hi podria haver algun acord puntual, però també és una opció llunyana. ERC, com a principal opció, està a l'espera.

Aritmèticament, el pacte d'esquerres entre PSC, ERC i la CUP no sumaria majoria. Tampoc sembla possible que Boquete s'acabi recolzant en el PSC que ha plantejat les crítiques més ferotges al seu govern. En el cas que finalment, la federació no trobés soci, s'afrontaria per primer cop des del 2007 un mandat sense la majoria absoluta, però tampoc sense cap fórmula alternativa de l'oposició.


1 Comentaris

J

Juli Molano

Masquefa

2 de juny 2015.12:02h

Respondre

La oposició més ferotge (prenent les seves paraules) aquí Masquefa l’han fet tots els partits d’esquerrers per igual. La unitat en aquest sentit hauria d’haver estat la vertadera notícia en... Llegir més aquest diari.

Socialistes, Esquerra i la Cup no només han criticat el govern d’aquest senyor i denunciat actuacions nefastes per Masquefa i els masquefins, també han sabut cantar junts i en sintonia un NUNCA MAIS el senyor Boquete i el seu equip.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.