TORNAR

Brugués: 'Ara podriem estar veient les obres, i encara no tenim ni els papers'

Castellolí desbloqueja el POUM i pot començar a pensar en el polígon terciari

politica
Dijous, 11 juny 2009. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'alcalde de Castellolí, Jesus Brugués, ha explicat aquest matí que després de 4 anys encallat, finalment podran tirar endavant el POUM del municipi on una de les previsions més importants és la construcció d'un polígon industrial terciari que, com ha avançat l'alcalde 'permetria acollir tots els serveis de lleure, restauració i hosteleria que ja comença a precisar el parcmotor'. El Pla d'Ordenació del municipi va quedar encallat quan es va fer el Pla director de la Conca d'Òdena, que qualificava els terrenys on s'ubicarà el polígon com a protegits 'i ara s'ha vist que era un error' ha afegit Brugués.

EL polígon terciari s'ubicarà prop del Parcmotor i cobrirà les necessitats de serveis dels seus usuaris.

L'alcalde Jesús Brugués

L'alcalde ha explicat que quan s'estava començant a planificar el Parcmotor, des de l'ajuntament es va creure la necessitat d'elaborar el POUM ja que la planificació existent era molt antiga. Un dels projectes més importants d'aquest nou POUM era el polígon terciari.

La redacció del Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena, va paralitzar el projecte, ja que, com ha explicat Brugués, 'la zona on s'havia d'ubicar el polígon la van declarar protegida, però no hi ha res a protegir en aquell espai. Ens hi vam barallar bastant, però urbanisme es tancava en banda, i ha estat tot bloquejat 4 anys'.

Va ser el desembre de l'any passat, quan, farts de discutir-se pel Pla Director, l'ajuntament de Castellolí 'vam anar a veure el Conseller Nadal per explicar-li tot el problema que ja feia anys que arrossegavem, i finalment es va desbloquejar, i la publicació del Pla Director ens torna a deixar el camí per seguir treballant. Més que seguir - ha puntualitzat l'alcalde - per tornar a començar'.

A banda del Pla Director, aquest procés ha topat també amb la nova Llei del Sòl, que ha dificultat, a nivell de procediments i burocràcia, encara més les coses. L'alcalde, ha lamentat que després de quatre anys 'ara podriem veure obra, però no en tenim ni els papers', però s'ha mostrat satisfet que finalment s'hagi desencallat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.