TORNAR
PUBLICITAT

'Cal complir la legalitat' i penjar la bandera espanyola a l’ajuntament, segons l'oposició

Un grup d'igualadins van denunciar l'absència de la bandera

politica
Dilluns, 21 gener 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Mentre el govern d’Igualada manté el silenci sobre si acatarà o no el requeriment de la delegació del govern respecte a posar de nou la bandera espanyola a la façana de l’ajuntament, els grups de l’oposició ja han reaccionat a tot aquest afer. Un grup d'igualadins van denunciar l'absència de la bandera.

Ajuntament d'Igualada

Fa gairebé dos mesos que l’Ajuntament d’Igualada està obligat a penjar la bandera espanyola a la façana del consistori, però de moment el govern local no ha fet cap gest, ni tampoc ha fet públic cap pronunciament sobre la seva decisió.

Els que si han reaccionat a tot aquest afer són els grups municipals de l’oposició.

‘Una obligació’

Jordi Riba, del PSC afirma que ‘el govern municipal va actuar com va voler al treure les banderes’ i recorda que ‘si abans d’entrar a l’ajuntament onejaven les banderes no era per gust, sinó per que ho diu la llei’. Per Riba doncs ‘aquest requeriment no és un atac de Madrid, sinó una obligació que cal complir i si estan disconformes, que treballin per modificar-la’.

‘Govern opac’ i ‘denúncia dels ciutadans’

Des del PP també creuen que no hi ha opció a escollir i que ‘cal complir la legalitat vigent’. De fet segons el portaveu Joan Agramunt ‘en el ple d’aquest mes de gener, que tindrà lloc el dia 29, instarem al govern per que compleixi la llei’.

Agramunt també explica que el seu grup ja tenia constància que l’Ajuntament havia rebut el requeriment per part de la delegació del govern ‘però no havíem dit res per posar a prova la transparència del govern igualadí’. El popular afirma que amb el silenci per part del consistori ‘es demostra un cop més que tenim un govern opac’.

Joan Agramunt també apunta que la delegació del govern va saber que a Igualada no onejava la bandera espanyola ‘per que un grup de ciutadans ho van denunciar’.

‘Maniobra de distracció’

Montserrat Mateu, d’ICV, que també s’afegeix al discurs de complir la llei, remarca que ‘treure les banderes va ser un error del govern municipal ja que representaven les diferents sensibilitats dels igualadins i era una demostració democràtica’. Afegeix que ‘el govern de Madrid està governat per un partit que té clar el que vol i per ells no es complicat treure aquests tipus de temes quan es veuen atacats’.

Mateu, però, considera que ‘tot plegat és una maniobra de distracció per tapar els problemes importants com l’estat del benestar’.

‘Temes secundaris’

Finalment, el grup de Plataforma per Catalunya opina que el debat identitari ‘és un problema secundari tenint en compte la situació actual’. Per Robert Hernando ‘s’ha de complir la llei, però crec que haurien de posar l’espanyola i també la resta de banderes’.


15 Comentaris

X

Ximo

22 de gener 2013.01:17h

Respondre

Només hauria d’onejar una bandera a l’Ajuntament d’Igualada, la de l’estelada fins que aconseguim la Independència de tots els Països Catalans.
Declaració unilateral de Independència,... Llegir més ja!!

No obeïm les lleis ecspanyoles, no són nostres.

M

Monserrat Pi

igaulada

21 de gener 2013.22:48h

Respondre

es increible qui parla de legalitat i pregunto no son els españols qui se la pasan per el foroo incumplin dia a dia am el nostre Pais? insubmisio es la resposta.

M

Maria Mercè

Igualada

21 de gener 2013.20:05h

Respondre

Em sembla molt bé Joan, jo penso el mateix no sé quin problema tenen de banderes i en tot cas podem fer el que diu l’igualadí 10 podem posar-ne una de mides minúscules.
Em sembla molt greu que... Llegir més alguns polítics com els del PSC i ICV, els preocupin aquestes qüestions que segons diuen és per la democràcia i la legalitat.A veure si som seriosos i som més demòcrates i legals en tot, potser cal pensar amb els diners que ens deuen i deixeu estar les banderes que d’això no mengem.

Visca la terra!

M

Maria Ll.

Igualada

21 de gener 2013.19:13h

Respondre

El sr Riba tan incoherent com sempre, per un canto ens sorprèn a tots votant favorablement una moció a favor del dret a decidir i ara demana que es compleixi la legalitat espanyola i que es posi la... Llegir més bandera de l’estat a l’ajuntament.

I es que com diuen en castellà, al final la cabra sempre tira al monte. I es que els socialistes, en el fons no son PSC sinó que son PSOE o sigui tant espanyolistes i anticatalans com el PP

M

Maria Llach

igualada

21 de gener 2013.18:02h

Respondre

quantes morts a tingut el Mon per culpa de les banderes, que no s oblidi i que no caiem en el mateix engany

i

igualadí

21 de gener 2013.15:39h

Respondre

Ben fàcil, que col·loquin una bandera espanyola de 1 cm2 i llestos, la llei no parla de mides.

E

Ester Vich

Igualada

21 de gener 2013.15:21h

Respondre

Caram quins progressistes que tenim!! Resulta que cal complir la llei ”a raja tabla”. A casa sempre n’hem dit conservadors d’això.

A

Alfons R.V.

Igualada

21 de gener 2013.14:35h

Respondre

Totalment d´acord amb el comentari d´en Ramon F. El Sr. Riba, es mimentitza segons les situacions. Si la cojuntura politica requereix bandera, !dons es possa!..si no,..!dons es treu!. Si el... Llegir més POUM-2010, requereix destruir el barri del Rec,..!dons fora barri!, si cal preservar-lo el PSC, el ”number one”.
Si els adobers igualadins, fan nosa..!dons posem´els hi pals a les rodes i fem-los fora!!..pero si els vents camvíent, dons a Igualada millor que cap altre lloc.
Si es la festa del Gremi de Traginers igualadins, dons d´alt de cavall, que s´hem vegi bé, ara bé quan calgui negar l´existencia d´històrics traginers locals en actiu, faré com aquell apostol els negarè i faré desconeixement, tres o més vegades..les que calgui.
Si cal enfonsar petits negocis, dons s´enfonsen aixó si; els del fruit de l´especulació, el malbaratament i els dels meus amics, aquests els primers..!al capdevant!
Creguim pel bé de la ciutat, plegui, home plegui!!!!

T

Toni Cortès Minguet

Igualada

21 de gener 2013.12:49h

Respondre

Ho he llegit bé? En Robert Hernando diu que ”el debat identitari és un problema secundari”. No pot ser. Hi deu haver hagut algun error...

J

Joan

Igualada

21 de gener 2013.12:16h

Respondre

Jo crec que aquesta gent que te tan deliri de veure la bandera espanyola, lo millor que podrien fer es penjar-la al seu balcó, tal i com hem fet molts dels que volem la del nostre país. Hem sembla... Llegir més bé que cadascú pengi al seu balcó la bandera del seu país, com tenen totes les ambaixades, però a la Casa de la Vila nomes hi ha d’haver la del nostre país.

A

Albert

Igualada

21 de gener 2013.10:46h

Respondre

Estem en temps difícils i alguns s’agafen a la legalitat pel que els convé. En moments que Catalunya està decidint el seu camí no poden, des de fora, dir-nos el que hem de fer des de dins.... Llegir més L’Ajuntament, escollit democràticament, ha decidit no posar les banderes i posar ”Catalunya, nou estat d’Europa”.... doncs, endavant!

P

Pep

Anoia

21 de gener 2013.10:20h

Respondre

Quina incoherència i quina mala llet aquest ”senyor” que diu que el debat identitari és un problema secundari quan és l’eix de tot el discurs del seu grupúscul xenòfob! De totes maneres,... Llegir més gràcies Hernando. I gràcies Calbó, Riba, Agramunt, Mateu, ”ciudadanos denunciantes” i Llanos de Luna: els vostres darrers cartutxos ajudaran a encendre la nostra traca final que esperem que més aviat que tard il·lumini el cel d’una Catalunya lliure.

R

Ramon F.

Igualada

21 de gener 2013.09:27h

Respondre

Dues consideracions, la primera pel sr. Riba que pel que es veu ja no recorda que quan manava a Igualada el seu partit va fer les dues coses: va treure les banderes quan es va ajuntar amb ERC i les... Llegir més va posar quan va a passar a dependre del vot del PP. Jo d’això com a mínim en dic no tenir criteri propi, que defet sembla que no es cosa estranya en el PSC

La segona consideració es pel PP, tant el sr. Calbò com el sr Agramunt se n’han afartat de dir que amb la que esta caient el que necessita el ciutadà es que el govern es centri en els verdaders problemes que afecten al ciutadà com l’atur i l’economia i es deixi de temes identitaris. Dons que s’ho apliqui.

En quant a que el sr. Agramunt diu que hi ha un grup de ciutadans que ho han denunciat, penso que tothom podria dir-ne el nom d’alguns sense por d’equivocar-se

Si jo manés, la meva decisió seria la de deixar les coses tal com estan ara, perquè de problema real no n’hi ha cap i perquè els que governen tenen altres coses molt més importants a fer que posar-se a discutir sobre les collonades de quatre persones. I si la LLanos de Luna no te altres cosa més important a fer, val més que plegui i ens estalviarem diners.

J

Josep Castelltort

21 de gener 2013.08:56h

Respondre

Trobo que la Montserrat Mateu no deu haver entés que si es penja la bandera espanyola, la sensibilitat dels que estem cansats de ser espanyols - la majoria sengons sembla - no queda gens contenta.... Llegir més Teoria del càmping: ” com més banderes, més contents”.

j

jaume rodriguez enrich

igd

21 de gener 2013.08:47h

Respondre

a mi m agraden molt les solucions salomoniques que seria en aquet cas posar la bandera espanyola sola, jo no em sentire ferit.I veuran com la llei no obliga a posar la catalana. I es quedarn am un... Llegir més pam de nas. Bon dia Igualada , Bones banderes.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.