TORNAR

Candidats convergents de la comarca creuen que el govern està actuant amb responsabilitat i no temen el risc electoral que poden comportar les retallades

Marc Castells, M.Antònia Trullàs, Marcel·lí Martorell i Pep Solé en donen la seva opinió

politica
Dimarts, 19 abril 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A falta de poc més d’un mes per les eleccions municipals, alcaldes i alcaldables de CiU es troben amb un dilema important; per una banda entomen l’estisorada que el govern imposa als serveis públics i per l’altra han de mostrar-se coherents i conformes amb les línies marcades per la Generalitat amb un govern del seu mateix color polític. Marc Castells candidat igualadí, Maria Antònia Trullàs alcaldessa i candidata a Calaf, Marcel·lí Martorell regidor i alcaldable a Capellades i Pep Solé, candidat a Òdena es mostren comprensius amb les retallades i afirmen que demostren la valentia d’aquest govern.

Generalitat de Catalunya

L’aeroport corporatiu d’Òdena ha estat víctima de la dialèctica entre els diferents interessos d’un mateix partit. La polèmica, oberta per Jordi Moltó, delegat del govern a la Catalunya Central, va donar ales a l’oposició per criticar la prudència de la Generalitat a l’hora de fer inversions. En aquest sentit, Pep Solé, candidat de CiU a Òdena creu que: ‘La gent no entendria que el govern retallés en sanitat i educació i es gastés 100.000.000 d’euros en un aeroport corporatiu quan a Barcelona ja n’hi ha un’. Pel que fa aquest Tema, Marc Castells opina, que, ‘tenint en compte la situació heretada pel tripartit, s’han de buscar propostes imaginatives’ i aposta per la cooperació Público privada.

Un exercici de responsabilitat

Trullàs, Martorell, Castells i Solé coincideixen en afirmar que podria ser que electoralment no els beneficiés la política, sovint antipopular, que està duent a terme la Generalitat de Catalunya però Marc Castells està convençut que ‘la ciutadana és prou intel·ligent com per entendre que les retallades són necessàries’. Trullàs explica que cal fer un exercici de pedagogia per explicar la situació a tothom: ‘Tinc plena confiança en aquest govern, la situació és la que és i retallar no agrada a ningú’. Pep Solé afegeix que el que està fent la Generalitat de Catalunya és el que els ciutadans ja han fet els ciutadans fins ara: ‘Per algun lloc s’ha de retallar, i el que no es pot retallar és la xocolata del lloro’.

Marcel·lí Martorell apunta que el fet que la Generalitat s’hagi posat a fer les retallades abans de les eleccions municipals indica la voluntat del govern per tirar endavant el país: ‘Tot i que pugui implicar un cost electoral pel partit’ i recorda, doncs, la valentia d’aquest govern.

Demagògia

Marc Castells accepta que potser la Generalitat no ha comunicat bé les mesures que està prenent: ‘Els hospitals han publicat les mesures proposades però aquestes encara no han estat acceptades per la Generaitat’ i afirma que sovint s’ha fet una lectura demagògica de les intencions del govern.


5 Comentaris

J

Joan

Òdena

19 d'abril 2011.19:38h

Respondre

La política econòmica de CiU: baixar impostos als rics, retallar salut i ensenyament...i pujar el sou dels alts càrrecs!!

R

Ramon F.

Igualada

19 d'abril 2011.17:27h

Respondre

Xavier,

Penses que a algú l’hi agrada entrar a un lloc i que el primer que hagi de fer es contenir la despesa?, jo penso sincerament que no, que el que li agradaria a tothom que es elegit... Llegir més President de la Generalitat seria fer moltes coses, fer content a tothom i que tots l’aplaudeixin

Però hi ha una cosa que es diu responsabilitat i que quant un se n’adona del dèficit que ha deixat el govern anterior i el que es mes fotut, que si es continua pel mateix camí i no es frena el nivell de despesa exagerada ens podem anar a la ruïna i paralitsar-ho tot, s’han de prendre decisions encara que no siguin populars, i d’això, al menys jo en dic valentia i tocar de peus a terra.

Del que s’està dient de les retallades hospitalàries, de moment pel que he sentit i llegit solament s’ha demanat als diferents responsables dels hospitals que suggereixin per a on creuen que es pot reduir costos i res mes, la Generalitat haurà d’acceptar o no la proposta que han fet els diferents hospitals, però pel que es pot veure, hi ha interès per part d’algun col-lectiu de fer veure que la cosa es mes greu del que pot arribar a ser. I jo hem pregunto: aquests col-lectius defensen els nostres interessos (els dels ciutadans) o solament els seus privilegis?, perquè tots per desgràcia hem tingut d’anar a algun hospital i no creieu que es possible fer una retallada en la despesa sense que el servei es resenteixi?, algú s’ha preguntat si l’absentisme laboral es el que correspon a qualsevol empresa o es mes elevat?. Que carai fan tants representants de productes farmacèutics darrera de tots els metges?, ens estalviaríem diners si en lloc de marques es receptessin medicaments genèrics amb les mateixes prestacions però amb un menor cost?, es podria reduir d’alguna manera sense perjudicar a ningú, l’elevat nombre de pacients que va reiteradament a urgències?, el rendiment d’alguna part del personal es el que correspon o s’els hi podria exigir una mica mes?

Tot això penso que es el que tindria d’estar a debat en aquets moments en que la situació econòmica fa que es tinguin de replantejar moltes situacions i penso que hem de tenir molt clar primer de tot fins a on podem arribar a nivell de despesa, en sogon lloc que hem de procurar mantenir al màxim el nivell assintencial que tenim i en tercer lloc,que el be comú ha d’estar sempre per sobre, però, molt per sobre dels privilegis d’algun sector, si es que hi ha privilegis... clar.

x

xavier

19 d'abril 2011.14:34h

Respondre

Si que es veritat que la població no entendria l’aeroport coorporatiu de la comarca, ara no es moment de treue l’impost de succesions per exemple i retalla amb sanitat. La gent no enten que es... Llegir més pot treure serveis tant importants com educació i sanitat. Senyor Castells, si vosté guanyés les eleccions municipals, aportaria la retallada que la generalitat treurà al nostre hospital? doncs aixó si que es important per igualada, pensi que hi ha molta gent al inem, i que a dia d’avui hi ha moltes persones que feien suplències al hospital i ja no hi son. Que la plantilla d’aquest es reduida perquè no es supleix, que la direcció d’aquest també està fent la seva retallada senses encara saber com ens afectarà definitivament. No estava a les propostes de ciu fer tot aixó i l’han fet. La gent que pensa, doncs que si surt el mateix partit que a la generalitat serà molt fàcil que tot sigui el que ells vulguin sense cap oposició.

J

Joan

19 d'abril 2011.08:27h

Respondre

De tots els equips polítics que feu esmena en l’article, l’únic que realment sap el que es governa per el poble, són els de Capellades, ells tenim més habitants que altres municipis, no... Llegir més cobren i altres cobren lo d’ells. Qui voldria governa així? Ànims i que seguiu treballant per el poble, sou un exemple ha seguir.

I

Igualadina

Igualada

19 d'abril 2011.08:23h

Respondre

Retallant la sanitat i els serveis socials, reduint els impostos dels rics i com sempre els de la comarca sotmesos al que fan a BCN.
El mateix que deia fa 4 anys que l’hospital era petit, ara diu... Llegir més que es gran....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.