//Plugins sense CDN ?>
Des de 1979, l'alcaldia de Veciana ha tingut un sol cognom, Servitje, i dues persones: Ramon, alcalde de 1979 a 2009, i el seu fill Jordi. Ara, els vots del passat diumenge indiquen que els vecianencs fan confiança a CiU, el partit actual de Jordi Servitje, però que hi podrien haver variacions
Set vots podrien canviar, o no, 36 anys de 'dinastia' a Veciana. De 1979 a 2009, Ramon Servitje va ser el batlle de la localitat, de 169 habitants, per Convergència i Unió. El 2007, en les eleccions, la llista de CiU estava encapçalada per Ramon i la de Progrés Municipal pel seu fill Jordi. Durant dos anys van compartir llar i consistori fins que l'octubre de 2009 Ramon va anunciar que tancava la seva etapa per donar pas al jovent. Jordi va ser escollit alcalde pels vots dels regidors i ha exercit com a tal des d'aleshores. Aquest 2015, Jordi Servitje Turull s'ha presentat per CiU i han estat les sigles de la federació les que s'han emportat la victòria. Ara bé, el mètode d'elecció per a pobles petits és que es marquen creus, el que vénen a ser les llistes obertes, per les quals es poden escollir cinc regidors. A Veciana, la guanyadora per aquest sistema no ha estat, aquesta vegada, un Servitje, sinó una altra jove, Mireia Duran. Ha rebut 82 vots per 75 de Servitje. Tots dos són de CiU.
Servitje i Duran han treballat conjuntament sempre. Abans estaven junts a les llistes de Progrès Municipal i ara fan equip a les llistes de CiU. Mireia Duran ha agafat responsabilitats en les àrees de Benestar Social i Joventut. Però ara, per primer cop, algú que no porta el cognom Servitje ha liderat les votacions. Jordi Servitje hi treu importància: "en principi continuaré jo fent d'alcalde i ella hauria de continuar desenvolupant les regidories d'aquest darrer mandat. Així hem funcionat bé". En tot cas, admet que "fins el 13 de juny hi ha molt temps per parlar. Ja ho veurem".
En el cas que s'acordés que l'alcalde, o alcaldessa, fos la persona més votada, per primer cop a Veciana hi hauria una alcaldessa i també algú que no porta el cognom Servitje en època democràtica. I més enllà. Un altre Ramon Servitje, l'avi de Jordi, va ser el primer alcalde que situat al municipi acabada la Guerra Civil espanyola i, encara més enrere, hi ha més gent amb aquest cognom i el de Turull al capdavant del consistori, des del segle XIX. No té importància, però seria un tomb històric.