TORNAR

Jordi Servitje és el nou alcalde de Veciana

Relleu generacional al consistori

politica
Dimecres, 7 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A finals de setembre l'alcalde de Veciana, Ramon Servitje, va presentar la seva renúncia al càrrec per tal de donar pas a la gent jove que vam entrar a formar part del consistori vecianenc en les darreres municipals. Així, el passat divendres 2 d'octubre es va fer un ple extraordinari per triar nou alcalde, càrrec pel qual va ser elegit per unanimitat Jordi Servitje. Es tracta d'un relleu generacional al capdavant del consistori que queda a mans d'un equip jove 'i amb moltes ganes de treballar', afirmen.

Ramon i Jordi Servitje, en la investidura del nou alcalde

El relleu al consistori s'ha estat preparant els darrers anys. Segons explica l'actual alcalde, en les darreres eleccions del 2007 van entrar gent nova i jove al consistori vecianenc, la qual en aquests dos anys han après el funcionament de l'ajuntament i ara estan preparats per agafar-ne el timó. 'És per això que l'alcalde veient l'entusiasme i la vitalitat nostra ha cregut oportú renunciar al càrrec d'alcalde, quedant-se en un segon terme per tal de donar-nos suport i ajudar-nos gràcies a l'experiència que li ha donat els seus 30 anys al capdavant del govern municipal.

Servitje, fill, assumeix com a propis els projectes que es van presentar a l'inici de la legislatura, ja que com explica, van ser consensuats entre tot el consistori. D'aquests projectes en destaca la construcció de la nova casa consistorial al nucli de Veciana, el canvi de l'enllumenat de tots els nuclis per adaptar-lo a la normativa actual i l'arranjament de camins, 'obra aquesta darrera molt important en un municipi com el nostre amb una extensió de 38,92 km2 i format per cinc nuclis de població i moltes masies'. Afegeix que en breu s'acabaran de restaurar les pintures romàniques de l'església de Sant Pere del Vim, actuació que ha estat promoguda per l'Ajuntament degut a la gran vàlua del conjunt pictòric.

Jordi Servitje és l'alcalde més jove que ha tingut mai Veciana, i la seva vinculació amb el consistori li ve de família. Tal i com ell mateix explica ' els Servitje hem estat una família que ha treballat pel poble de Veciana en diverses etapes de la història. El pare del meu rebesavi, en Francesc Servitje Salat, al 1826, ja va rebre el nomenament de batlle signat pel rei Ferran VII. Més tard, a l'any 1939, el meu avi, Ramon Servitje Puigrodón, va ser el primer alcalde després de la guerra civil i finalment a l'any 1979 va entrar el meu pare que s'ha mantingut a l'alcaldia durant aquests darrers 30 anys. El fet curiós es que jo vaig néixer amb pocs dies de diferència de la primera investidura del meu pare com a alcalde, per tant he crescut sentint a parlar d'ajuntament i de Veciana tota la vida. També per la part dels Turull, família materna, he tingut que el besavi que va exercir funcions públiques al municipi durant uns anys'.


8 Comentaris

a

amic

barcelona

14 d'octubre 2009.18:15h

Respondre

Estic convençut de q el Jordi Farà bé l´encàrrec de son pare,amb 30 anys d´alcaldía,el nou batlle ja té un mirall prou eloquent per mirar-se.
Bona feina,Jordi Servitje Turull!.

E

Eduard

Igualada

7 d'octubre 2009.13:09h

Respondre

Frank, en els pobles petits, i per sort, les persones passen per sobre de les sigles de partits. En els petits municipis es vota a les persones.

J

Jaume Blanch - Maier

Igualada

7 d'octubre 2009.12:58h

Respondre

Estic segur que el Jordi farà tot el que estigui a les seves mans, tal i com ha fet el seu pare. Deu ser molt enriquidor poder treballar pel teu poble i els teus veins independentment del color... Llegir més polític que tinguis. em de tenir en compte que Veciana es un nucli poblacional molt petit i es coneix tothom. El relleu generacional aqui el puc trobar llògic, son del poble de tota la vida. Endavant.

R

Ricard Xifreu

Igualada

7 d'octubre 2009.12:02h

Respondre

Que fort, com es pot tenir tanta barra...

J

Jaume

Calaf

7 d'octubre 2009.09:36h

Respondre

Sí, veure per creure.

Veure per creure, encara, que hi ha llocs on queda una miqueta de sentit comú!.

F

Frank Calafat

Igualada

7 d'octubre 2009.09:05h

Respondre

Carai, com funciona la política d’”aliances municipals”. Pare de CiU i fill del PSC es reparteixen l’alcaldia. Veure per creure.

D

Darius

Igualada City

7 d'octubre 2009.08:58h

Respondre

Felicitats Jordi. Segur que li donaràs una bona empenta a Veciana. Espero que el teu timó no sigui de teatre i condueixis el poble a bon port.

J

Jaume

Calaf

7 d'octubre 2009.08:54h

Respondre

-En Jordi Servitge és jove, esta ben preparat i col.labora tambe en moltes activitats de Calaf i Sant Guim. Li desitjo molta sort com alcade!.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.