//Plugins sense CDN ?>
Urbanitzar el nucli antic del poble és tota una necessitat, ja que, a més de millorar la imatge d'aquest, respondrà també a d'altres aspectes bàsics.
En totes les fases previstes del nucli vell, es desdoblaran les aigües que, des de fa temps, passen pel rec. Aquest bé patrimonial que ens porta l'aigua necessària pels usos agrícoles i els industrials, a l'interior del poble i a d'altres zones, es barreja amb les aigües brutes de les cases, fet que pot portar a problemes sanitaris en alguns horts de la població. A aquest efecte cal agrair a la Sra. Anna Hernàndez, diputada de l'Àrea d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona l’elaboració del Pla Director de Clavegueram de Carme, projecte finançat en la seva totalitat i que assenyala com actuar en un futur en la xarxa de recollida d'aigües (rec, clavegueres, regueres i rec patrimonial).
Urbanitzar el nucli antic suposarà també recuperar espais per a l'ús de la població: adequant espais d'esbarjo per als infants (parc infantil), per a les persones grans i d'altres col•lectius (adequant les places existents) i per als carmetans i les carmetanes en general (arranjant l'Escorxador, anomenat "Matadero" com a Centre d'Interpretació de Carme).
Els primers habitants de Carme van viure a Les Coves de Cal Guineu; després els íbers i els romans es van assentar a La Solana i, a l'Edat Mitjana, van construir les cases formant muralla a la zona del nucli antic. La recuperació d'aquesta zona és també un reconeixement a aquelles persones que fa molts anys, sigui per la proximitat de l'aigua de la riera o pels camps de conreu propers que van guanyar al bosc, van decidir fundar el poble de Carme.
Núria Vinyals