TORNAR

Castells insistirà a Fomento la indignació per l'estat de l'A-2

El ple aprova amb 20 vots a favor una moció que urgeix a prendre mesures

politica
Dijous, 18 febrer 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Les deficiències en l'estat de l'autovia van ser objecte ja fa un any d'una declaració d'alcaldes on exigien que es prenguessin mesures per a la millora del ferm. L'alcalde Marc Castells, que es reunirà en breu amb la titular de Fomento en funcions, Ana Pastor, assenyala que "no s'ha fet absolutament res" i vol traslladar la indignació del territori. 

El ple d'Igualada del passat dimarts va aprovar la moció presentada conjuntamet per CiU i Socialistes d'Igualada perquè l'estat compleixi amb el programa de millores del ferm de l'A-2 entre Montmaneu i Abrera. La moció en sí ja va portar polèmica: ERC i CUP van entendre que no havien estat convidats a sumar-s'hi per part de CiU, en el recés, i, en canvi ,sí que s'havia fet amb els socialistes. En tot cas, va ser aprovada amb 20 vots favorables, els de tots els grups excepte el PP: Joan Agramunt es va abstenir. Ara, l'alcalde Marc Castells afirma que traslladarà la moció i la indignació del territori. "Ens van assegurar que passat l'estiu començarien les actuacions, però no hem vist res. Es tracta de 7 milions d'euros i no hi ha cap senyal" afirma l'alcalde. En breu Castells s'ha de reunir amb Ana Pastor i pensa traslladar-li "la urgència de la intervenció i que no s'hi ha fet res". 

El pas de l'autovia per Montmaneu, part del tram on es demanen millores urgentsLa deixadesa d'inversions en aquest tram és evident en els darrers temps i més amb xifres de pas diari d'entre 40 i 50.000 vehicles. Castells subratlla que la primavera de l'any passat va assolir el compromís del Director General de Carreteres del Ministeri perquè s'engeguessin els treballs per assegurar el ferm de l'autovia. Aquestes obres de millora només són el primer pas de la intervenció que exigeix el territori, que comportaria una inversió molt més important i implicaria  desviar el recorregut de la carretera en punts on es registra una sinistralitat notable, com és el cas dels trams del Bruc i Castellolí.

El batlle admet que "fins ara només ens han donat copets a l'esquena" i que "li donaré en mà la moció" a fi que visualitzi la indignació del territori. Castells recorda que "a la nostra comarca hi tenim una de les autovies de primera generació per on passen més vehicles". En canvi, Castells mostra la seva satisfacció perquè la Generalitat hagi començat amb la licitació de l'enllaç de la Ronda Sud i manifesta que "quan el Govern català engega una actuació, l'acaba".


5 Comentaris

S

Stop censura

24 de febrer 2016.11:47h

Respondre

El comentario, del sabado pasado, por que so se ha publicado.
SERA QUE DESCUBRE LAS VERGUENZAS DEL JUNS X SI , Y DE NUESTRO ”ESTIMADO ALCALDE” , EL REY DEL ”FUM”
Sera que da verguenza que... Llegir més se sepa, la bajeza , de nuestros ”populistas” politiquillos de 3 al 4to?

s

stop censura

22 de febrer 2016.18:49h

Respondre

A quien corresponda.
La libertat de expresion esta amparada por la constitucion, y el intento de usurpacion de informacion personal, sin mandato judicial, penalizado por la ley.
De momento!!!!, en... Llegir més la nueca arcadia, lo dudo!!!!

a

albert

19 de febrer 2016.21:17h

Respondre

Sr Castells:
Els primers indignats, som el Igualadins per la deixadesa en el manteniment, de les aceres, carrers,i demés espais públics de la ciutat.
Sr Castells, prou de fum i populisme.... Llegir més Passegis per Igualada, i surti de la seva bonic barri!
El 80% del carrers de Igualada, son una cursa de obstacles, entre clots, i en alguns llocs fins i tot herbes, !passegi sr castells, passegi!
( De moment la conselleria tindrà que esperar, sr castells, per sort per els Catalans, no escarrassi mes en fer merits, i dediquis a arreglar la seva ciutat, es lo que li toca!!)

r

ramon

19 de febrer 2016.13:49h

Respondre

Lo de el Sr Castells, francament llastimós.
Quin morro te el noi!!!!

j

josep

08700

19 de febrer 2016.10:44h

Respondre

Sr Castells.
Quan es reuneixen amb la Sra. Anà Pastor, demanili una ”ayudita” per el estat deplorable dels carrers de Igualada.
ESPANYA ENS ROBA, I TAMBÉ ELS ILUMINATS!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.