TORNAR

Chacón i Vergés prenen possessió com a conselleres del nou Govern

En un emotiu acte que ha volgut ser un homenatge als presos polítics i exiliats

politica
Dissabte, 2 juny 2018. 17:21. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les anoienques Àngels Chacón i Alba Vergés han pres possessió del seu càrrec com a conselleres del nou Govern de Quim Torra en un acte que s'ha dut a terme aquest dissabte al migdia al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. L'acte, molt carregat de simbolisme i emoció, ha estat protagonitzat pels familiars dels presos polítics i dels exiliats.

Chacón i Vergés amb el nou equip de govern de Quim Torra

Els 13 consellers del Govern que encapçala el President Quim Torra, han pres possessió del càrrec en un acte celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i que ha comptat amb la presència, entre altres personalitats, dels Presidents Artur Mas, José Montilla i Pasqual Maragall, així com dels presidents del Parlament Ernest Benach i Joan Rigol i de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. En un lloc destacat hi havia els familiars dels polítics que són a la presó i a l'exili. Una cadira buida, a primera fila, amb un llaç groc, els recordava.

L'acte ha començat amb els crits de "llibertat, llibertat" que han sortit espontàniament entre el públic. Seguidament, la Coral cantiga ha interpretat "El cant de la senyera". El moment més emocionant de l'acte ha tingut lloc quan els familiars dels qui haurien d'haver estat nomenats consellers, Lluís Puig, Josep Rull, Toni Comín i Jordi Turull, que no han pogut accedir al càrrec, des de la presó i l'exili, han llegit unes paraules escrites expressament per a aquest acte. El marit de Carme Forcadell, també ha dirigit unes paraules al nou Govern i als assistents.

En el transcurs de l'acte, el tenorista Jordi Molina ha interpretat "El ball de l'àliga" de la Patum de Berga.

Tot seguit, els nous consellers i conselleres han promès el càrrec. Alba Vergés ho ha fet com a nova consellera de Salut, en lloc de Toni Comín, que es troba a l'exili, i Àngels Chacón ho ha fet com a consellera d'Empresa, que inicialment havia d'ocupar Elsa Artadi. Laura Borràs, amb vincles familiars amb Igualada, és la nova consellera de Cultura, ocupant el lloc de Lluís Puig, també exiliat.

L'acte ha finalitzat amb la interpretació de l'himne de Catalunya, "Els segadors", a càrrec de la Coral Cantiga.

Primera reunió del Govern a Palau després de 7 mesos

Posteriorment, el nou govern s'ha fet la fotografia oficial al Pati Gòtic del Palau de la Generalitat i ha fet la primera reunió de treball d'un govern després de 7 mesos.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.