TORNAR

Igualada fa un canvi "quirúrgic" per millorar el servei de neteja

Part de l’oposició ha demanat canvis dràstics en el sistema de recollida igualadí

politica
Divendres, 1 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El servei de recollida de residus d'Igualada comptarà amb una nova modificació. El govern del PDeCAT avança també que s'està ultimant la segona auditoria del servei, un dels aspectes del mandat més discutits per l'oposició.

 

Al voltant de la Societat Municipal Mediambiental d'Igualada (SMMI), participada en un 34% per l'Ajuntament i un 66% per FCC hi ha hagut un intens debat polític al llarg dels tres primers anys de mandat. Grups com Esquerra i la CUP han qüestionat durament l'eficiència i la sostenibilitat del servei i el trasllat dels residus a Tivissa, on hi ha la planta de tractament de FCC i no pas als Hostalets. Ara, el govern ha aprovat una modificació del contracte que regula la gestió del servei de recollida. Jordi Pont, segon tinent d'alcalde, exposa que "és un canvi quirúrgic" i fruit d'un seguiment minuciós a com s'està desenvolupant el servei.

El contracte inclou la recollida selectiva de residus domiciliaris, la neteja i el reg, la recollida de residus del polígon industrial, la recollida segregada del cartró comercial, el transport de residus a les plantes corresponents, la gestió de la planta de transferència, la gestió de la deixalleria i la gestió de l'oficina tècnica i d'atenció al ciutadà. Aquest servei el presta a la capital de l'Anoia l'empresa mixta Societat Municipal Mediambiental d'Igualada (SMMI).

Es reforçarà el servei d'hidronetejaDe fet, el passat mes de setembre de l'any 2017 ja es va fer una modificació de contracte que va servir per a afegir "nous recursos enfocats molt específicament a la recollida selectiva i al manteniment de les zones blanques d'aparcament gratuït, de recent creació". Ara, sis mesos després, aquesta nova modificació se centrarà més concretament en la millora de la neteja viària i, totes dues, suposaran en conjunt que l'Ajuntament destinarà des d'ara cada any 470.000 euros més al servei de neteja.

Segons Pont "el canvi es fa en base a les enquestes de qualitat efectuades, a les auditories sobre el servei, a les queixes rebudes per l'oficina d'atenció ciutadana, als informes dels agents cívics municipals i a les conclusions extretes per la comissió de seguiment que es reuneix regularment per
avaluar-ne el funcionament, s'han pogut identificar els aquelles mancances més prioritàries i els recursos considerats adients per a posar-hi remei". L'objectiu, assegura Jordi Pont, és "seguir adaptant aquest servei de manera progressiva a allò que necessita la ciutat, amb l'objectiu de tenir un espai públic cada cop més net". Ara, doncs, es contempla afegir, entre altres elements, peons de neteja manual en eixos viaris de freqüent acumulació de brutícia, peons per a la neteja de places, nou personal per a la recollida manual al nucli antic en cap de setmana i el reforç de recursos cada dia més valorats com el de la brigada mòbil per a la recollida urgents de voluminosos i el d'hidronetejadora.


1 Comentaris

N

Neus Martínez

Igualada

1 de juny 2018.10:01h

Respondre

Es cierto que igualada deja mucho que desear como ciudad cívica, resto de botellones hacen vida campreste durante días, gente incapaz de esforzarse en mantener los alrededores de los contenedores... Llegir més limpios, dejando a la vista restos de utensilios que ellos ya no necesitan para que otras personas « si les ineresan» le saquen un beneficio cuando ya hay servicios que se ofrecen al ciudadano para impedir esto. Me molesta, me molesta y mucho porque siempre he relacionado el orden y respeto en el medio que me rodea, que nos rodea, con la educacion, y esto también por desgracia se está extinguiendo.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.