TORNAR

CIU guanya amb diferència, també a l’Anoia

Un 59% de participació a la comarca · El PP se situa com a tercera força, i el PSC i ERC registren importants davallades

politica
Diumenge, 28 novembre 2010. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El 28N no ha comportat sorpreses ni al conjunt de Catalunya ni tampoc a la comarca. Tal com marcaven les enquestes, Convergència i Unió ha guanyat còmodament arreu del país, aconseguint 62 diputats i un 38,48% dels vots a Catalunya. A la comarca aquest percentatge ha pujat fins a prop del 43%, increment que encara ha estat més destacat a la capital anoienca, sobrepassant el 47% dels vots.

Recompte de vots a l'Ateneu

Maria Senserrich, a la seu de CIU

La victòria de CIU ha estat rotunda, doncs, a l’Anoia, amb 21.753 vots. El PSC, per la seva banda, ha baixat fins els 8.370 vots —el 2006 n’havia aconseguit 12.517—, i l’altre daltabaix ha estat per Esquerra Republicana, que ha passat dels 7.444 vots en els anteriors comicis als 3.822 actuals (és a dir, del 15,95%, essent la tercera força, al 7,54%, passant a ser la quarta a la comarca). Per la seva banda, el PP ha sumat 1.300 vots a l’Anoia, i se situa com a tercera força amb el 10,34% dels vots. ICV ha baixat lleument els vots (de 3.576 el 2006 als 2.940 actuals), mentre que Ciutadans els ha doblat. Pel que fa a noves forces polítiques, Solidaritat Catalana per la Independència ha aconseguit 1.966 vots a la comarca, el 3,94%. Més avall s’ha quedat Reagrupament, amb 712 vots (1,40%). Plataforma per Catalunya, que també concorria a les eleccions catalanes i que quedarà finalment fora del Parlament, ha registrat a l’Anoia 1.777 vots.

Augmenta la participació

Pel que fa a la participació, 51.024 dels anoiencs que podien votar han exercit el seu dret a vot, arribant al 59,32% de participació, en la línia de la mitjana catalana. Aquesta xifra és lleugerament superior a la dels comicis del 2006, que van registrar un 56,93% de participació a la comarca. D’altra banda, en la jornada electoral a la comarca hi ha hagut 1.425 vots en blanc (el 2,79%), i s'ha registrat un 0,64% de vots nuls.

A Igualada, CIU arrasa

A la capital de comarca els resultats amplifiquen el que ha passat al conjunt català: CIU ha obtingut el 47,85% dels vots, el PSC el 12,97%, el PP el 8,70%, ERC el 7,60%, ICV-EUiA el 5,26% i SI 5,07%. Les altres formacions sumarien el 9,59%.

Comparant-ho amb els resultats dels anteriors comicis, CIU hauria augmentat 8 punts percentuals els seus vots. El PSC n'hauria perdut un 8%, i Esquerra hauria tingut fins un 10% de davallada. PP i ICV-EUiA es mantindrien, si fa o no fa, en els mateixos percentatges.

Contrastos a les seus

Els partits polítics s'han reunit com és de costum a les seus respectives per tal de seguir el desenvolupament de la nit electoral. Tranquil·litat i poc ambient a les seus comarcals de les diverses formacions excepte a la de CIU, situada a la Rambla d'Igualada, on es respirava eufòria i bon humor. Doble alegria en aquest cas: per la victòria dels convergents a Igualada, l'Anoia i al conjunt català, i també perquè Maria Senserrich entrarà com a diputada, acompanyant en aquesta ocasió un altre anoienc: Pere Calbó (PP).

A Montbui i Cabrera, guanya el PSC

Pràcticament la totalitat de municipis de la comarca ha registrat una clara victòria de CIU, excepte en dos casos: A Montbui i Cabrera d'Anoia ha estat el PSC la força més votada, seguida de prop pels convergents.

Podeu consultar totes les dades a aquest enllaç.

Dades per municipis (partits amb representació parlamentària):



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.