TORNAR

CiU nega la versió del govern de Calaf sobre el deute i afirma que "vam deixar 700.000 euros al banc"

Joan Caballol opina que Junts per Calaf ”vol distreure l’atenció”

politica
Dissabte, 9 abril 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Els convergents calafins han respost, a través d'Anoiadiari, al govern actual sobre el deute que hauria quedat a les arques municipals de l'anterior mandat, on hi havia Maria Antònia Trullàs (CiU) amb la vara d'alcaldessa. Dissenteixen amb les xifres de deute que va exposar l'alcalde a la població fa dues setmanes  

Joan Caballol (CiU), primer tinent d'alcalde de Calaf durant el mandat 2011-2015, ha negat les xifres de deute que l'actual alcalde Jordi Badia (Junts per Calaf) atribueix a l'anterior govern. El convergent afirma que "hem demanat veure l'informe on s'assenyala el deute" -un milió d'euros superior, de més de 4 milions, respecte al que va consignar el seu equip- per "entendre de què es parla". El representant de l'anterior govern manifesta que "penso que es tracta d'una maniobra per distreure l'atenció ara que no se'n surten amb alguns projectes". Caballol afirma que, al contrari del que exposa Jordi Badia, "vam deixar uns 700.000 euros al banc de liquidesa per les operacions que s'haguessin d'afrontar".

Una reunió en l'anterior mandat, amb Caballol (tercer a la dreta) i l'alcaldessa Trullàs (a l'esquerra)El regidor convergent mostra el seu malestar perquè "s'està imputant com a deute coses que no ho són. Per exemple, els 984.000 euros del contracte-programa d'aigua, que situen com a deute". També aprofita per retreure que "el que parlava de transparència no fa comissions de govern i fa servir un mètode barroer per acusar-nos, ell que en sap molt d'això com a professional de la comunicació. Ens sap greu".

De tota manera, l'arimètica fa que Junts per Calaf, amb cinc regidors, hagi de necessitar a CiU, amb tres, o al GIC, també amb tres, per assolir majories al consistori. Caballol lamenta que tot i tenir "la mà estesa" també "mantenim una coherència" i remarca que si Junts per Calaf atribueix un endeutament tan alt a l'anterior govern "no entenem que es pugui consignar al pressupost uns ingressos de 150.000 euros per la venda d'uns terrenys valorats en molt més i no dedicar-ne ni un a la reducció d'aquest endeutament tan alarmant que diuen". 

Segons Caballol, "en l'etapa del nostre govern és cert que va pujar l'endeutament, com tots els ajuntaments, ja que s'havia d'afrontar la crisi. Ara bé, no hi ha res d'irregular en els tancaments dels exercicis comptables, que feia la Diputació". Finalment, assenyala que "hi ha molts projectes del govern actual que no avancen, com el del tanatori, que seguim esperant".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.