TORNAR

La comissió parlamentària considera ‘preocupant’ l’informe de la Sindicatura sobre el CSA

ERC Igualada reclama la convocatòria urgent de la junta del Consorci Sanitari de l’Anoia

politica
Dimecres, 2 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dimarts a la tarda la Comissió de Sindicatura de Comptes del Parlament català va debatre l’informe de fiscalització sobre el CSA, corresponent a l’exercici del 2007. Els representants dels diversos grups polítics van coincidir a qualificar l’informe de ‘preocupant’, sobretot pel que fa a la ‘feblesa econòmico-financera’ de l’entitat. Per la seva banda, Joan Torras, portaveu del grup municipal d’ERC a Igualada, reclama que es convoqui una junta urgent del Consorci per parlar d'aquest assumpte.

En un comunicat, ERC Igualada afirma que el document de la Sindicatura ‘mostra tots un seguit d’irregularitats no menors, com en la successió de l’activitat assistencial que prestava la Fundació Sanitària d’Igualada, incompliments en relació al pressupost d’explotació i de capital, irregularitats detectades en el balanç de situació o en relació a la permuta de terrenys amb l’Ajuntament d’Igualada efectuada l’any 2006. L’informe també indica que no va ser comunicada a la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, els problemes en relació al pagament d’una indemnització i a la titulació d’alguns facultatius especialistes així com a la subrogació de passius de la Fundació Sanitària d’Igualada (FSI) fet que comporta un fort increment de l’endeutament a llarg termini’.

Joan Torras, portaveu del grup municipal d’ERC a Igualada, afirma que l’informe planteja dubtes sobre la bona gestió i administració’ del CSA, i per això el seu grup ‘sol·licita al senyor Jordi Aymamí, president del Consorci Sanitari de l’Anoia, la convocatòria urgent de la Junta de dita fundació’ perquè se n’expliqui el contingut, ‘prengui les decisions pertinents i, si s’escau, se’n depurin responsabilitats’.

Al Parlament

En la presentació de l’estudi, el Síndic Agustí Colom va destacar sobretot la feblesa econòmico-financera observada, així com irregularitats en la contractació i en la remuneració dels treballadors (es parla d’incentius variables però no es fixen els objectius que s’han d’assolir per a cobrar-los), errors de procediment en la comptabilitat i deficiències en el procés de successió empresarial (quan es va passar de Fundació Sanitària d’Igualada a Consorci Sanitari de l’Anoia).

La diputada Dolors Batalla (CIU) va mostrar-se ‘sorpresa’ per la ‘lleugeresa ‘de les al·legacions presentades per part del Consorci; l’anoienca Teresa Estruch (PSC) va dir que no s’havia de justificar la mala praxis però que s’havia de tenir en compte el context, i la complexitat del procés de subrogació dels serveis de la Fundació per part del CSA; M. Àngels Cabassés (ERC) va demanar que ‘el departament tutelar prengui les mesures necessàries aconsellades per la Sindicatura, i també la direcció del CSA’; Àngels Escolano (PP) també va demanar un reforç de les mesures de control sobre aquest ens; finalment, Laia Ortiz (ICV- EUiA) va demanar correccions immediates però també va esmentar la complexitat del context com a ‘ponderador’. Aquest dijous es reunirà de nou la comissió per votar l’aprovació de la resolució corresponent.


7 Comentaris

j

josepm

igd

2 de juny 2010.23:25h

Respondre

Hola,
Llenço una pregunta a l’aire per si algú la pot respondre:
Els Ajuntaments han de ser auditats?
I les empreses municipals, han de ser auditades?
Si hi ha auditories, són... Llegir més públiques?
També voldria saber fins on arriba la responsabilitat del Secretari Municipal, càrrec no polític, si no ”s’assabenta” de res incorre en responsabilitats? quines? poden ser penals?
I els polítics, tenen responsabilitats? quines?
Agraït per endavant a aquells que m’il·luminin.

J

Josep M.

IGD

2 de juny 2010.20:18h

Respondre

Jordi, jo dormo ben tranquil, i tu ?

J

Joan

Conca d'Òdena

2 de juny 2010.19:47h

Respondre

Avui ha dimitit l’alcalde del PSC de Montcada i Reixach, diuen que podria tenir relació amb el cas Pretòria ... ai, que s’apropa ? Deutes, amics de molta confiança, comissions vàries ... quin... Llegir més país !

J

Josep

2 de juny 2010.17:15h

Respondre

M’ha dit un que hi entén que això farà un pet com una gla. Temps al temps

L

Luigi

2 de juny 2010.13:30h

Respondre

A vegades els números no són el que semblen o potser ho semblen massa.

e

eRIC

Igualada

2 de juny 2010.12:59h

Respondre

No saben gestionar els NOSTRES diners i s’autoadjudiquen el CAP Nord. Estem al top 10 d’ajuntaments andeutats del país, a part de les empreses municipals (SIMA, empresa municipal... Llegir més d’aparcaments, arrossega en els últims dos anys, un deute de 600.000 euros).

P

Pere

Igualada

2 de juny 2010.08:56h

Respondre

Ostres, sembla increïble que amb els problemes de mala gestió econòmica que presenten, a sobre els hi adjudiquin la gestió del nou CAP. Viure per veure!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.