TORNAR

Es completa la primera fase de les obres dels 12 pisos públics del carrer Sant Carles

Ja es pot veure com s’ha completat l’estructura del bloc i la façana un cop transcorreguts els primers set mesos de les obres, corresponent a la primera meitat del termini previst. Els treballs per als propers set mesos se centraran, ara, a la part interi

politica
Dimarts, 9 abril 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal d’Igualada Som-hi ha anunciat aquest dilluns que ha culminat la primera fase de les obres dels 12 pisos de lloguer assequible que impulsa al carrer de Sant Carles número 58 gràcies als acords de Pressupost amb el govern de Junts.

El cap de l’oposició de l’Ajuntament, Jordi Cuadras explica que “l’habitatge és un dels grans problemes que té Igualada a causa de la inacció del govern de Junts durant molts anys. En només 10 anys el preu mitjà del lloguer s’ha gairebé doblat passant dels 400 euros als 700 euros fent molt difícil que joves, famílies o gent gran puguin accedir a una vivenda”. Cuadras remarca que “davant aquesta realitat, el nostre grup hem aconseguit que el govern de Marc Castells rectifiqui i l’exemple és aquesta promoció d’habitatge públic municipal: és la primera vegada en 12 anys que es construeix vivenda pública a Igualada. És un pas endavant per a garantir el dret a la vivenda i per això vam lluitar per incloure-ho al Pressupost. Estem contents de veure com els acords del Pressupost es fan realitat amb equipaments com aquest que donaran servei a moltes famílies de la nostra ciutat”.

La promoció del carrer de Sant Carles inclou 12 pisos d’entre 60 i 80 metres quadrats, un aparcament subterrani amb 18 places per cotxes i 10 per motos, 28 trasters, un local comercial de 340 metres quadrats a la planta baixa i un passatge públic també a la planta baixa que serà una futura entrada del Mercat de la Masuca. Les obres van començar al mes d’octubre, tenen una durada de 14 mesos i està previst que acabin a finals d’aquest any.

Jordi Cuadras remarca que “des de l’Ajuntament cal posar totes les eines per a garantir el dret a la vivenda i fer habitatge públic és una eina que va en aquesta direcció. Per això vam insistir fins que el govern de Junts va acceptar posar-la al Pressupost”. Cuadras referma que “l’impuls d’aquesta promoció d’habitatge públic és un exemple de la política útil que el grup socialista fem a l’Ajuntament tot proposant i fent possible projectes que fan avançar la nostra ciutat i que es posen al servei de la gent. Tenim i practiquem la capacitat d’acord quan beneficia la ciutadania i millorem la vida de la gent”.

La nova promoció d’habitatge públic del carrer de Sant Carles aconseguida per Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) se sumarà als pisos municipals de lloguer assequible que ja existeixen al carrer de la Soledat, a la plaça del Rei i al carrer Nards i que van ser construïts quan a la ciutat hi governava l’Entesa per Igualada (PSC - ICV). Com en totes aquestes, la promoció la realitza la Promotora Igualadina Municipal d’Habitatges (PIMHA) i es gestionarà a l’Oficina Local d’Habitatge.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.