TORNAR

El complex cultural del Barri Sant Maure pel març

S'ha reunit la comissió de seguiment del Projecte del Barri per definir calendari

politica
Dilluns, 22 setembre 2008. 07:06. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Durant la darrera trobada de seguiment del Projecte d’Intervenció Integral del Barri de Sant Maure , celebrada dimecres passat, es va recordar que la primera fase del  projecte del Passeig sobre el Torrent Torres ja està adjudicada.  Correspon a l’enjardinament del primer tram, que va des del carrer Escoles fins el carrer Sta. Anna, i que inclou la nova ubicació del mercat municipal.

Reunió de la Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Llei de Barris

Les obres s’han adjudicat a l’empresa montbuienca Moix Obres i Serveis SL per un import superior al milió d’euros. La realització de l’actuació començarà en els propers mesos i es preveu poder inaugurar aquest nou espai, presumiblement, a finals del 2009.

Pel que respecta a la fase 2 aquesta compren entre el carrer Sta. Anna i el futur Auditori. Precisament la construcció de l’auditori inclourà la futura biblioteca. Davant les dificultats d’ampliar la biblioteca actual respectant les condicions que hauria de tenir la nova instal·lació, finalment es va decidir modificar el projecte del centre cultural per tal que també acollís la biblioteca. L’empresa adjudicatària de la redacció del Projecte és “Pere Puig Rodríguez Arquitectura, SL”. El març del 2009 és previst que es disposi del projecte d’aquest important complexe cultural, que tindrà una inversió aproximada de 6 milions d’euros (un terç dels quals els aportarà el programa de Llei de Barris).

El Comitè d’Avaluació i Seguiment va parlar de la construcció d’un Centre de Dia per a Gent Gran, amb capacitat per a 24 persones amb diferents graus de dependència. S’ubicarà en un espai de 760,95 m2 a la zona propera al Parc de la Solidaritat, i gràcies al conveni amb el Departament d’Acció social i Ciutadania, aquest es farà càrrec de la posada en funcionament mentre que la construcció dependrà de l’Ajuntament. La previsió és que les obres puguin començar a principis de l’any 2009 i que el centre es pugui inaugurar a finals del mateix any.

Durant el mateix acte es van repassar els diferents projectes pendents en matèria de medi ambient com ara la instal.lació soterrada de contenidors per a la recollida selectiva d’escombraries, la instal.lació de plaques solars als locals de titularitat municipal i també la recollida d’aigües pluvials.

Recordar que aquest ambiciós projecte, que canviarà radicalment la cara a diferents espais del barri de Sant Maure fins a finals del 2010 i que suposa una injecció econòmica de 5’3 milions d’euros a càrrec de la Generalitat de Catalunya.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.