TORNAR

El Consell Comarcal aprova la moció a favor de l’aeroport corporatiu i escriu un nou capítol sobre l’equipament

Tots els membres del Consell van votar-hi a favor excepte l'alcalde de la Torre de Claramunt que es va abstenir

politica
Dilluns, 28 febrer 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El debat sobre la ubicació de l’aeroport corporatiu continua sobre la taula. El delegat del govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, va encetar la polèmica en fer unes declaracions on mostrava dubtes a l’hora de confirmar la construcció de l’equipament a l’Anoia. L’Ajuntament d’Igualada ja va aprovar el passat mes de gener una moció presentada pel grup del PP on es reclamava una concreció de terminis a la Generalitat i aquesta setmana ha estat el torn del Consell Comarcal, que finalment ha debatut i aprovat la moció favorable a l’aeroport.

Tot i que en el ple del mes de gener el Consell Comarcal no va debatre la moció a favor de l’aeroport per problemes en el procediment, aquesta vegada l’aprovació va ser gairebé unànime. Només l’alcalde de la Torre de Claramunt, Jaume Riba (CIU) es va abstenir a l’hora de la votació. Riba afirma que: ‘No estem en contra de la construcció de l’aeroport’ però puntualitza que la seva abstenció va voler simbolitzar el dubte que tenen els veïns i administracions d’una part de la comarca de cara l’emplaçament del nou aeroport corporatiu. De fet, la setmana passada, l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt va aproar una altra moció en direcció contraria tot mostrant-se reticent a la ubicació prevista per l’aeroport.

La polèmica de la nit del Ple va venir donada per la decisió del cap del grup de Convergència i Unió al Consell, el capelladí Marcel·lí Martorell, que va donar llibertat de vot als seus consellers. L'oposició va aprofitar aquesta acció per retreure a CIU que doni suport a Moltó com a company d’equip i no pas a la reivindicació del territori malgrat que la resta de consellers del grup municipal van votar a favor de la moció així com també ho van fer els regidors convergents de l’Ajuntament d’Igualada.


6 Comentaris

A

Antoni

Ôdena

28 de febrer 2011.20:49h

Respondre

No es la C-32 la que va de Manresa a Vilafranca?. En tot cas em referiexo a aquesta.

j

joana

odena

28 de febrer 2011.20:16h

Respondre

El que diu el Sr. Antoni es cert? No pot ser! Alguna persona mes ens ho pot aclrarir. Es que sería molt fort.

a

autoniu

igualada

28 de febrer 2011.13:07h

Respondre

la C-32, on està?

J

JosepAntoniF

Òdena

28 de febrer 2011.12:51h

Respondre

Jordirb, el q dius es el que tindria que ser. Però els regidors d’Òdena han votat en contra dels interessos locals de la gent d’Òdena precisament per la seva obediència a les directrius del... Llegir més consell carcal

A

Antoni

Òdena

28 de febrer 2011.12:43h

Respondre

El vol corporatiu a Òdena ha estat utilitzat per a la promoció personal de uns quants individus, doncs, ells, ja fa temps que saben que aquest projecte es del tot inviable però pensen que es... Llegir més millor il•lusionar al personal amb falses expectatives que dir la veritat i posar la gent a treballar amb projectes reals. Mentre tant, la connexió de la carretera de Vilafranca amb l’autovia està cancel•lada perquè havíem de moure-la, o sigui que estarem 20 anys que a Igualada no hi haurà una sortida per connectar l’autovia amb la C-32. Mentre tant, una industria de globus no pot ampliar el seu negoci perquè no li donen llicència amb l’excusa de l’ampliació de l’aeròdrom. Mentre tant la planificació del territori al voltant de l’aeròdrom estarà paralitzada durant molts anys fins que s’atreveixin a dir la veritat. Mentre tant industries del Pla de les Gavarreres paralitzen projectes per culpa de l’aeròdrom. L’aeroport corporatiu de Barcelona te capacitat per absorbir tots els vols en 20 anys més. (La Veu de l’Anoia del dia 25-02-2011)

j

jordirb

Igualada

28 de febrer 2011.10:27h

Respondre

Em sorprèn que es consideri polèmica que els consellers del Consell Comarcal tinguin llibertat de vot.
Entenc que els consellers abans que tot (i abans de ser escollits a un consell comarcal) cal... Llegir més que siguin regidors d’un poble.
Entenc doncs que els regidors es deuen a la gent que els ha votat, i aquests no son altres que els seus conciutadans.
El que hauria de causar polèmica és que un alcalde voti en un ple municipal del seu poble blanc i al consell comarcal negre.
Si acceptéssim que els consellers d’un consell comarcal es deuen als ciutadans del seu poble no caldria escriure editorials interessants com el d’avui on es constata la dificultat per trobar gent per formar llistes electorals i persones que les encapçalin.
Els consellers d’un consell comarcal SEMPRE haurien de tenir llibertat de vot.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.