TORNAR

Consellera Natàlia Mas: "Els Pressupostos del 2023 ens permetran comptar immediatament amb 3.000 milions d'euros més que l'any passat"

La consellera anoienca fa una crida a “la responsabilitat, el compromís i els esforços compartits” de tots els grups parlamentaris, per arribar a un “acord favorable i necessari per al conjunt de la societat catalana”

politica
Dijous, 10 novembre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha insistit aquest dimarts al Parlament que els Pressupostos per al 2023 permetran a la Generalitat “aixecar el sostre d’inversió i despesa i comptar de forma immediata amb 3.000 milions d’euros més que el 2022”. Segons Mas Guix, els pressupostos “són l’eina més poderosa que té un govern per implantar transformacions i actuacions que serveixin per impulsar el creixement econòmic però, sobretot, per assegurar el benestar de tota la ciutadania”. És per això que ha qualificat d’”indispensable” disposar d’uns comptes actualitzats i ajustats a les necessitats que requereix el context econòmic actual, perquè “darrere de cada xifra i de cada partida pressupostària estem invertint en el millor actiu que té aquest país: la seva gent”, ha afirmat.

En aquest sentit, la consellera ha fet una “crida a la responsabilitat, el compromís i els esforços compartits” de tots els grups parlamentaris per arribar a un “acord favorable i necessari per al conjunt de la societat catalana”. I s’ha mostrat confiada a poder-ho fer, a la vegada que ha manifestat un cert escepticisme: “Em costaria d’entendre que els grups que han estat partícips dels seus fonaments, ara se’n desentenguin”. Mas Guix ha fet aquestes declaracions durant una resposta a una interpel·lació a la Cambra catalana.

Evitar les rebaixes generalitzades d’impostos

En una segona interpel·lació en matèria de fiscalitat, la consellera ha assegurat que davant l’escenari econòmic actual, l’objectiu del Govern català és millorar i augmentar la capacitat fiscal de la Generalitat, “per dur a terme les polítiques públiques que Catalunya necessita”. Per a Mas Guix, ara “no és el moment per fer rebaixes d’impostos generalitzades que impliquin reduir el serveis públics”, en línia amb el que defensen organismes internacionals com l’FMI, l’OCDE o la Comissió Europea, “perquè beneficien ben poc i a uns pocs, que no acostumen a ser els més vulnerables”.

Segons ha explicat la màxima responsable de les finances públiques de la Generalitat, l’envelliment de la població, el canvi climàtic i les tensions geopolítiques comportaran un augment estructural de la inversió i de la despesa pública en àmbits com el de salut o la política industrial, entre d’altres. “És des de l’esforç públic en la despesa, i en la seva revisió contínua, que més podrem ajudar la nostra societat a avançar i a corregir desigualtats” i d’aquesta manera “podrem empènyer cap a la transformació del model productiu alhora que reforcem els pilars de l’estat del benestar” ha conclòs la consellera.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.