TORNAR

Poble Actiu valora positivament la reducció a un carril al passeig Verdaguer però actuacions més "valentes"

Poble Actiu reclama actuacions més ”valentes” al passeig Verdaguer @PobleActiu

politica
Dimecres, 2 novembre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Poble Actiu ha valorat positivament la reducció a un únic carril per sentit al passeig Verdaguer que s'ha fet els darrers i mesos a Igualada, però reclamen "una transformació valenta i completa del Passeig per prioritzar la circulació de vianants i ciclistes". Consideren que és una "actuació del tot insuficient" i que es tracta "més d'una operació de maquillatge que no un replantejament en profunditat d'aquest eix principal de la ciutat i de les seves enormes potencialitats com a espai d'aprofitament i trobada per part de la ciutadania."

La reducció a un únic carril per sentit era una de les propostes que havia fet Poble Actiu, però n'hi havia més. Una era, com recorda la regidora de Poble Actiu, Neus Carles, traslladar el carril bici de la calçada central a cada carril lateral de circulació. El motiu: "evitar ensurts tant a ciclistes com a vianants" que circulen per la calçada central. Des de Poble Actiu assenyalen que "la velocitat de circulació de les bicicletes i els patinets pel centre del Passeig és molt elevada i ha provocat diversos incidents i accident, per això, proposaven moure el carril bici a la calçada. Amb un únic carril de circulació per a vehicles hi ha espai per instal·lar un carril bici a la calçada, ara només falta la voluntat política de potenciar altres formes de mobilitat que no siguin el cotxe".

En aquest sentit, Poble Actiu va recomanar transformar radicalment la calçada central del passeig. La formació recomana substituir l'enrajolat actual, "enormement deteriorat i factor de risc sobretot en èpoques de pluja o de caiguda de fulles de l'arbrat". També suggereixen "instal·lar espais d'ús i convivència veïnal, com ara jocs per a infants, la millora de l'enllumenat, i la creació de bancs en cercle perquè esdevinguin punt de trobada. Com a resum, cal impulsar una transformació valenta per tornar la vida al Passeig, aprofitar la seva excel·lent ubicació central a la ciutat i convertir-lo en el gran punt de trobada de veïns i veïnes."

Poble Actiu critica el govern municipal per no "tenir ni projecte ni planificació pel passeig Verdaguer, i que una vegada més només s'ha actuat pensant en els vehicles i no en els vianants i els ciclistes". Com a exemple de les seves crítiques, denuncien que a l'altura del carrer de Sant Magí s'ha restringit el pas dels cotxes, col·locant-hi pilones, però que el govern no ha sigut capaç de prioritzar el pas dels vianants donant continuïtat a la calçada central.

Poble Actiu exposa la contradicció que suposa que el govern hagi tingut prou capacitat econòmica per asfaltar i senyalitzar les obres que han fet aquest any, però que no vulgui encara la reforma integral que necessita el Passeig per a retornar-li "la dignitat d'una via de la qual tots els igualadins i igualadines ens en sentim orgullosos". Des de la candidatura municipalista es reclama que la reforma del passeig deixi de ser una operació de maquillatge i de fum, i que es reformuli de manera integral per tal que deixi de ser una de les vies més abandonades i infrautilitzades de la ciutat.


1 Comentaris

A

Anònim

4 de novembre 2022.06:52h

Respondre

Demanen valentia? Ells? Si són un covards! No fan res, només demanen tonteries, no demanen disculpes públiques a la seva exregidora maltractada i obren temes que abandonen un cop tenen la cadira,... Llegir més com la municipalització de l’aigua. Quin partit de pena.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.