TORNAR

Els Consells de l'Anoia i el Bages reclamen ajuts per al transport escolar no obligatori

Xavoier Boquete ho qualifica de 'problema molt greu'

politica
Dimecres, 6 maig 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els Consells Comarcals del Bages i de l'Anoia han reclamat solucions per al transport escolar no obligatori que el president de l'ens comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, considera un 'problema molt greu'. Boquete ha recordat que l'any 2003 el Govern va congelar les aportacions que es destinen a aquest transport i que això ha comportat una 'discriminació' en els nuclis que han crescut. El president del Consell de l'Anoia ha destacat que s'ha passat dels 900 alumnes que es transportaven l'any 2003 als 1.340 de l'actualitat. Segons Boquete s'hauria d'assignar la mateixa quantitat de diners a cada nen.

Els presidents dels Consells Comarcals de l´Anoia i del Bages, Xavier Boquete i Cristòfol Gimeno

Boquete, en la trobada d'aquest dimarts a Manresa, ha reiterat que el transport escolar no obligatori és un 'problema molt greu' i ha recordat que a l'Anoia afecta sobretot a urbanitzacions, nuclis generats a partir dels anys seixanta i setanta que eren segones residència i, que ara, s'han convertit en primera residència i que no tenen cap tipus de transport urbà.

Segons el president del Consell Comarcal de l'Anoia s'ha de garantir que aquests nuclis puguin accedir a l'escola i 'més època de crisi'. Boquete ha explicat que ara 'sembla que els haguem de dir que han de pagar per anar a l'escola' (àudio).

Aquest és un dels temes que s'han posat damunt la taula en la reunió que han mantingut aquest dimarts els presidents dels dos Consells. Un altre dels temes que s'ha tractat ha estat la necessitat de què l'Eix Diagonal sigui una realitat ben aviat. El president del Consell del Bages, Cristòfol Gimeno, ha destacat que aquesta carretera ha de contribuir a la dinamització del territori i a la millora de les comunicacions (àudio).

Durant la trobada també s'ha fet referència a les futures vegueries. El president del Consell de l'Anoia ha recordat la 'complexitat territorial' de la comarca. En la reunió els dos Consells també han parlat de projectes de promoció econòmica que ja comparteixen i d'iniciatives turístiques com la 'Ruta del francès'.

ACN


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.