TORNAR

Continua la mala maror a Vilanova en un ple d'urgència, aquest dijous

Es van repetir dos punts del de dilluns per un error de forma

politica
Dissabte, 11 juliol 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El ple celebrat dilluns passat a Vilanova del Camí va tenir una segona part  dijous. Tot, per un error de forma en dues de les votacions de la sessió del dia 6. L'oposició ho va retreure amb duresa a la batllia, encapçalada per Vanesa González. El tripartit V365-ERC-CiU va fer prosperar els punts amb el vot de qualitat de l'alcaldessa, ara complint el ROM, que especifica que ha de ser a la segona ronda de votacions.

Un error de forma va obligar a repetir a l'Ajuntament vilanoví dues de les votacions del ple celebrat dilluns. El ple extraordinari i urgent es va fer dijous per donar compliment a l'article 64.2 del ROM, el Reglament Orgànic Municipal, relatius als acords que es van adoptar en la sessió plenària de dilluns. L'article especifica que en cas de votacions amb resultat d'empat, s'ha d'efectuar una segona votació, i si l'empat persisteix, decidirà, si s'escau, el vot de qualitat de l'alcaldia. Precisament al ple de dilluns s'havia produït un empat tècnic en la votació de dos punts de l'ordre del dia: el que feia referència al nomenament de representants de la Corporació en els òrgans col·legiats i el referent a l'assignació de retribucions, indemnitzacions per assistències als membres de la Corporació i als Grups Municipals.

Segona sessió en quatre dies, aquest dijousLa sessió plenària es va encetar amb la votació de la urgència del ple que només va comptar amb el suport del govern i de DECIDE. L'oposició va votar novament en bloc en contra de la urgència del ple. Juan Manuel Cividanes va fer retreure al govern la convocatòria del ple,  que s'ha hagut de fer per un error administratiu que el portaveu de Veïns amb Veu va atribuir directament a l'alcaldessa i la secretària. Cividanes va criticar la despesa que això generarà a les arques municipals. En rèplica, Vanesa González va anunciar que l'equip de govern renunciava al cobrament del ple, com també ho va fer constar la regidora de DECIDE, Imma González.

La regidora socialista Noemí Trucharte va recriminar al govern la seva proposta i va recordar a l'alcaldessa que l'equip de govern percep una retribució fixa amb independència de les convocatòries que es facin. Un retret que Vanesa González va contestar assegurant que ja trobarien la fórmula per fer-ho. Trucharte també va criticar el fet que la notificació del ple li hagués arribat aquell mateix matí i al seu lloc de feina, no al domicili com marca el ROF (Reglament d'Organitzacions i Funcions).
El regidor de VA, Francisco Palacios va lamentar "la manca de mà esquerra" de l'equip de govern que "podria haver convocat el ple d'una altra manera, sense urgència ni improvisacions". En la votació dels punts de la sessió anterior, els grups municipals van ratificar el seu vot i davant una segona ronda d'empat, l'alcaldessa va exercir el seu vot de qualitat. Durant la votació, Cividanes va demanar que constés en acta que no estava d'acord amb el procediment i l'alcaldessa el va cridar a l'ordre, entenent que el seu to no era adequat.


1 Comentaris

P

Pere

Vilanova

11 de juliol 2015.17:49h

Respondre

Ho van tornar a fer malamen, s’havía de votar dues vegades i l’alcadessa va dir que no calia que amb una ja estaba be que l’altra es va fer al Ple anteror.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.