TORNAR

La CUP Anoia carrega contra Junts i PSC per haver augmentat els càrrecs de confiança del Consell Comarcal de l’Anoia

politica
Dilluns, 4 desembre 2023. 20:09. Redacció AnoiaDiari.

Les candidatures de la CUP Anoia han criticat la modificació del nombre de càrrecs de confiança del Consell Comarcal de l’Anoia, que es va aprovar en el ple del passat dimarts 28 de novembre. Segons els grups, “el govern del Consell Comarcal, format per Junts i PSC, ha decidit que només quatre mesos després d’aprovar el Cartipàs modifiquen el nombre i les retribucions dels càrrecs de confiança de l’equip de govern per passar d'un a dos el nombre de càrrecs de confiança. Els càrrecs de confiança cobraran una retribució anual de 28.136€ com a càrrecs de confiança de comunicació i assessoria jurídica malgrat que el Consell Comarcal ja disposa de tècnics qualificats en plantilla per poder realitzar tasques similars”. 

La CUP Anoia alerta que “significarà un augment dels costos anuals en retribucions econòmiques de més de 20.000€ anuals i al llarg del mandat representaran, com a mínim, un sobrecost econòmic per la institució de més de 80.000€”. 

“Aquest sobrecost se suma al ja conegut increment del 19% dels sous de càrrecs de govern i de confiança aprovada el mes de juliol, que ja va ser criticada en el seu moment per la CUP. Durant aquest mandat, la pujada dels sous dels polítics beneficiarà al president del Consell Comarcal, Jordi Parcerisas (Junts) i Josep Lluís Gorgori i Aaron Alcázar (PSC) i ara també percebran un salari públic els nous càrrecs de confiança: Víctor Recio (càrrec de comunicador) i una persona pendent de designar (càrrec de jurista)”. 

Problemes laborals sense solució

Les conselleres de la CUP “van rebutjar en el ple aquests innecessaris sous i van reclamar que els diners dels Consell Comarcal es centrin a garantir beques menjador i transport pels infants de famílies en situació de vulnerabilitat econòmica”.

La CUP també reclama que “el govern de Junts i PSC s’assegui a negociar amb el comitè d’empresa una millora de les condicions de treball del personal del Consell Comarcal de l’Anoia, que en molts casos es troba en una situació de precarietat molt greu. En aquest sentit, van reclamar que les treballadores del Consell tinguin unes condicions laborals dignes, revisar la relació de llocs de treball aprovada en l’anterior mandat i accelerar el procés per consolidar tots els llocs de treball de la institució. La CUP considera que és molt greu la incapacitat de l’actual equip de govern i, com a exemple, el no compliment de la llei de transparència, ja que hi ha peticions d’informacions que haurien d’haver estat respostes fa dos mesos i de les quals encara esperen resposta”.   


1 Comentaris

j

josep

la pobla de claramunt

5 de desembre 2023.11:51h

Respondre

Continúa el enchufisme dels seis i el sois dels qui governen si aixo en diuen democracia , que vago Deu i ho vegi i sensa parlar de les portes giratorias i tans per cent

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.