TORNAR

La CUP anuncia possibles "accions legals" per la "denegació de beques menjador a Igualada"

La formació de l’esquerra independentista retreu ”que no es compleix un acord de ple”

politica
Dilluns, 3 setembre 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El curs polític 2018-2019 es reprén amb un dels temes que van enfrontar l'oposició i el govern d'Igualada les darreres setmanes de juliol, les beques escolars. L'esquerra independentista torna a atacar el govern per les 27 beques menjador que no es van atorgar i demana "explicacions".

En un comunicat, la CUP igualadina carrega contra el govern del PDeCAT i referma les seves crítiques ja exposades el mes de juliol sobre "la denegació de les 27 beques menjador per manca de pressupost durant el curs 2017/2018". Consideren "intolerable" que el govern Castells "encara no hagi fet cap tipus de declaració respecte" quan els criteris de l'Ajuntament apuntaven la necessitat d'aquests infants a rebre els ajuts. La CUP Igualada recorda que la denegació d'aquestes beques "implica el no compliment de bases aprovades al ple, les quals determinaven que el pressupost de les beques hauria d'augmentar si aquest no era suficient". Avisen que "valorem  la possibilitat d'emprendre accions legals contra el govern de la ciutat" perquè "no s'ha respectat un acord aprovat al ple de l'Ajuntament". 

Imatge d'un menjador escolar FOTO: Arxiu/CUPEls cupaires exigeixen respostes a la regidora d'educació, Patrícia Illa i a l'alcalde Marc Castells, "després del seu silenci de quasi dos mesos sobre la problemàtica i insten al govern de la ciutat a deixar d'amargar-se i argumentar excuses demagògiques". Creuen que la ciutadania mereix "rebre les explicacions oportunes tant dels èxits del govern com de la assumpció d'errors tan greus com aquest" i critiquen al govern Castells per "no vetllar per les necessitats més imprescindibles de la ciutadania quan sí ho fa per polítiques de fum, constant la poca o nul·la voluntat del govern municipal per garantir els serveis bàsics als ciutadans que més ho necessiten".

Entenen que "la denegació és una falta molt greu ja que, no només ha deixat sense beca a 27 infants que ho necessitaven, sinó que el govern Castells no ha aplicat els acords aprovats al ple de l'Ajuntament, màxim òrgan municipal de representació de la ciutadania. Són d'obligat compliment. No podem permetre que la necessitat dels infants recaigui en la voluntat de cap govern".


2 Comentaris

J

Joanma

=ada

4 de setembre 2018.09:19h

Respondre

Avera que faran aquests de la CUP quan hagin acabat de valorar la possibilitat d’emprendre accions legals contra el govern de la ciutat, doncs tot sovint llegeixo als diaris de mols partits que... Llegir més diuen el mateix pro despres no diuen els resultats de les valoracions.

m

mariaona

3 de setembre 2018.17:31h

Respondre

Aquest any els jocs artificials, magnífics.
Felicitats senyor castells.....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.