TORNAR

La CUP considera "paper mullat" les mesures del govern igualadí en matèria d'habitatge

L’esquerra independentista critica Castells per ”dir que els desnonaments no afecten Igualada”

politica
Dijous, 24 novembre 2016. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Durant el ple de dimarts es va votar en un dels punts l'aprovació de les bases per a la rehabilitació d'habitatges. El grup municipal de la CUP s'hi va abstenir. Els membres de l'esquerra independentista assenyalen que "és una mesura aïllada".

La CUP igualadina es va abstenir el passat dimarts, al ple, en l'aprovació d'una línia d'ajudes a la rehabilitació d'habitatges que s'incorporin al programa de mediació per al lloguer social. En un comunicat  els cupaires apunten que les diferents mesures aprovades pel govern en matèria d'habitatge, com el pla local, programa d'inspecció, i mobilització d'habitatges dels bancs, són "paper mullat". Consideren poc efectiva la tasca del Programa de Mediació per al lloguer social, a més de criticar l'actitud del govern davant els desnonaments i que no s'ha actuat davant l'augment del preu del lloguer a la ciutat.

Els dos representants de la CUP, al ple d'IgualadaSobre la línia d'ajudes, dotada amb 25.000 euros (per sufragar el 50% del cost de reformes de pisos igualadins, fins a un màxim de 5.000 euros per pis, amb la condició que estigui dos anys a la Borsa d'Habitatge Social durant un període de 2 anys) la veuen com una mesura "aïllada". El portaveu cupaire, Albert Mateu, afirma que "d'aquestes ajudes tot just se'n van aprovar les bases, i se'n farà la convocatòria quan el tinent d'alcalde Jordi Pont ho consideri oportú". Creuen que "és simplement una mesura per justificar l'acord pressupostari entre CiU i PSC de cara al 2016". Acusa al govern de "no respectar altres compromisos adquirits pel ple en matèria d'habitatge. Per posar-ne exemples: l'elaboració d'un Pla Local d'Habitatge i l'impuls d'un programa de detecció i inspecció de pisos buits; i la moció presentada per la PAH el febrer de 2014 que instava a mobilitzar els pisos dels bancs sigui per la persuasió o bé per mitjà de la sanció".

Set contractes a través del Programa de Mediació per al lloguer social

Una de les crítiques més contundents de la CUP és referent al Programa de Mediació per al lloguer social, dependent de l'Oficina Local d'Habitage de l'Ajuntament, que "hauria de donar resposta a la situació d'algunes d'aquestes famílies, el 2014 es van signar 5 contractes i el 2015 se'n van signar 2. Per tant, només s'han signat 7 contractes en dos anys". 

La CUP branda que "entre 2013 i 2015, a la comarca hi ha hagut, encara, 113 desnonaments per execucions hipotecàries i 291 desnonaments per impagament del lloguer" cosa que implicaria que "unes 340 famílies que han perdut la casa en tres anys". Mateu critica que el batlle Marc Castells "encara avui continua mantenint allò de que aquesta és una problemàtica que no afecta a Igualada" i ironitza que malgrat ser els igualadins "un terç de la població comarcal quedem al marge d'aquests 340 casos…"

Finalment l'esquerra independentista assenyala l'augment del preu del lloguer i que "cap d'aquestes tres problemàtiques se soluciona amb una modesta línia d'ajuts com l'aprovada dimarts, sinó que requereixen de compromís i determinació (com en el cas dels bancs) al llarg del temps. Una estratègia que podríem establir per al llarg termini i de manera consensuada amb el Pla Local. Un compromís que podríem mostrar iniciant un cens de pisos buits, o bé mobilitzant els pisos dels bancs que ja hem pagat via rescat (i dels que l'Agència Catalana d'Habitatge ha facilitat a l'Ajuntament un llistat amb 294 adreces)". Sentencien que "per titulars i mesures de cara a la galeria amb nosaltres que no hi comptin. Perquè el problema és massa greu i fa massa temps que és sobre la taula com per continuar desorientats o amb iniciatives a mitges tintes".


1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

25 de novembre 2016.12:24h

Respondre

Desperta CUP, a L’Ajuntament d’Igualada pràcticament tot és paper mullar

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.