//Plugins sense CDN ?>
Mentre s'enllesteix el nou Pla Local de Joventut d'Igualada, que serà vigent fins el 2020, la CUP ha criticat la filosofia amb què s'elabora. Assenyalen que "creiem que ha de fer una aposta més clara per l'aprofundiment democràtic i l'emancipació juvenil".
El document marc que ha de regir les polítiques juvenils d'Igualada, el Pla Local de Joventut, està en la darrera fase d'elaboració. Aquest dimecres, la CUP demanava que aquest programa variï la seva orientació, en primer lloc amb un Consell de Joves que sigui vinculant i titllen el projecte que prepara el govern com a "continuïsta" i que "l'Ajuntament s'ha de posar al servei de les entitats". En el comunicat subtratllen que "l'òrgan ha quedat obsolet degut al seu funcionament burocratitzat i el seu caràcter exclusivament consultiu. Només hi poden participar els grups polítics i d'algunes entitats concretes. Es convoca uns tres cops a l'any i moltes vegades no s'aixeca acta per falta de quòrum". L'esquerra independentista proposa "canviar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal que el Consell de Joves esdevingui un espai més participatiu, obert a tot el jovent i amb caràcter vinculant".
Els cupaires entenen que aquesta seria la solució perquè el jovent "sigui partícip de les polítiques" de l'Ajuntament i veuen l'alta participació en el programa Impuls -els pressupostos participatius- com un botó de mostra de la inquietud per prendre part en les decisions.
"Manca d'oportunitats"
En opinió del grup municipal, "la diagnosi del pla confirma la manca de perspectives per al jovent de la ciutat. Un de cada 4 joves està aturat i dels que estan treballant, el 93,81% ho fa amb contractes temporals". Admeten que l'administració local té "relativament poques eines per fer-hi front" però "el nou Pla és bastant continuïsta i no fa una aposta forta per reinventar les polítiques juvenils. Per exemple, a nivell d'habitatge, promovent la masoveria urbana o pressionant la SAREB perquè cedeixi pisos en contractes de lloguer social per al jovent. O, a nivell laboral, potenciant alternatives com el cooperativisme com a eina d'autocupació". Tot i que per primer cop, el Pla de Joventut incorpora -molt tímidament- la perspectiva de gènere i algunes accions concretes per treballar el fet LGTBI, la CUP insisteix "perquè es desplegui en la seva totalitat la Llei Catalana Contra l'Homofòbia".