TORNAR

La CUP retreu que "sols s'han fet 20 activitats en dos anys" a l'Escorxador

Assenyala que l’actual govern d’Igualada ha ”oblidat” l’equipament

politica
Dijous, 18 febrer 2016. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Candidatura d'Unitat Popular d'Igualada ha emès un comunicat on critica l'equip de govern convergent per la situació de l'Escorxador. Assenyalen que està "infrautilitzat" respecte al cost que va suposar: 2,5 milions d'euros.

El grup municipal de la CUP ha qüestionat el paper que l'actual govern d'Igualada atorga a l'equipament de l'Escorxador. En un comunicat, els cupaires manifesten que tant el 2014 com el 2015 sols es van fer 10 activitats cada any a l'equipament, que ha quedat "per a fires, casaments i festes privades". L'esquerra independentista d'Igualada posa sobre la taula "recuperar la funció d'equipament cultural" per davant dels projectes de dinamització econòmica que s'hi fan "des que fa un any es va traslladar la Casa de la Festa". Reclamen que es torni a l'ús cultural ara que "la majoria d'espais culturals a la ciutat estan saturats".

Aspecte interior de la nau central de l'Escorxador FOTO: Marc VilaAixí, retreuen a l'administració municipal que "malgrat els 2,5 milions d'euros invertits en la restauració i els 25.000 de manteniment anual, el conjunt de l'antic Escorxador no sembla comptar amb una aposta clara per part del govern actual". La CUP proposa "no restar immòbils, i decidir i consensuar un projecte per a aquest equipament que doni resposta a les necessitats de moltes entitats". Pregunten per què "la cessió de l'Escorxador ha estat negada a diferents entitats que n'han sol·licitat el seu ús esporàdicament? Ha de servir principalment per fires, festes privades i casaments aquest equipament?".

Els cupaires consideren que "des del 2011, amb el nou govern, l'equipament ha caigut en l'oblit i presta una funció que dista molt d'aquella per a la qual va ser projectat". Sobre els usos que ha tingut els dos darrers anys, exposen que de les 20 activitats que s'han fet, 15 han estat impulsades per l'Ajuntament i la resta per entitats de caire lúdic, privats i un míting polític. Els ingressos per l'ús de l'Escorxador estan sobre els 3.000 euros en dos anys. Pel que fa a l'Alberg, el refugi de pelegrins, apunten que "és l'espai del recinte amb un ús més continuat, situat a l'entrada de l’edifici i amb capacitat per a 12 persones". El passat 2015 va generar 5.261 euros d'ingressos, per 2.932 l'any 2014. 

Finalment, qüestionen que "es vulguin canviar els usos d'un espai que va ser projectat per a activitats culturals quan per fer-lo possible es van obtenir recursos públics de subvencions com el Feder" i si "és necessari canviar el projecte com si res per a usos de promoció econòmica? Calen a la ciutat i al seu entorn més espais dedicats a aquesta temàtica? I la promoció cultural i artística, quin lloc ocupa en la llista de prioritats de l'actual govern? Hi ha el més mínim projecte al respecte?".


3 Comentaris

M

Marc

Igualada

18 de febrer 2016.18:28h

Respondre

No n’hi ha pert tant !!!
Si fan una mitjana de 10 activitats a l’any. Casi una activitat al mes
Podria ser pitjor ! Que només es fessin 2 o 3 activitats l’any. Són nogatius aquests de la... Llegir més cup...

Jo proposo canviar el titular de la notícia i encarar-lo de manera positiva:
L’Excorxador és la seu d’una activitat al mensual.
Potenciem la marcaigualada

M

Maria

Barri de la Font Vella

19 de febrer 2016.11:08h

Ai Marc, no et deus dir Marc Castells?

A l’Espai pels Somnis, per exemple, s’hi han fet moltes més activitats que a l’Escorxador. Potser si no s’hagués negat de fer ús... Llegir més d’aquest espai a les entitats no hi hauria hagut l’okupació. Per cert, alprimer intent de desallotjament es va proposar que se’ls acollís allà, també se’ls hi va negar.

m

mohamed vidal

18 de febrer 2016.13:59h

Respondre

És trist que moltes entitats estiguin al carrer o han recorregut a espais privats quan tenim un equipament brutal.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.